Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Kas redzams NASA fotogrāfijā - NLO vai gaismas efekts objektīvā?

2013.gada 7.maijā ufologs Skots Varings savā blogā pievērsa uzmanību NASA oficiālajā lapā ievietotai fotogrāfijai, kurā pēc viņa domām redzams NLO. Attēlā, kas uzņemts no Starptautiskās kosmosa stacijas, kosmiskajā telpā virs Zemes vērojams krāsains, nosacīti (bez stingrām kontūrām) diskveida objekts.

"Uzmanīgi aplūkojot NASA fotogrāfiju, jūs ieraudzīsiet ne tikai NLO, bet, ja vien datora ekrāna spilgtums ir pietiekami augsts, arī to apņemošu kvēlojošu auru," - UFO Sightings Daily raksta Varings.

"[Aura] norāda, ka tur ir [citplanētiešu] kuģis. Acīmredzot, NASA astronauti uzskatījuši to par pietiekami interesantu, lai uzņemtu dažas fotogrāfijas un nejauši viens no attēliem nonācis NASA mājas lapā," - Varings turpina.

Lietotāja Streetcap Youtube.com augšupielādētais attēls izraisīja karstas debates. Viena daļa skatītāju bija cieši pārliecināti, ka tas ir citplanētiešu klātbūtnes apliecinājums, kamēr skeptiķi sliecas domāts, ka attēlā redzamais objekts ir kameras lēcas defekta rezultāts.

Lai gan šajā gadījumā ir maz ticams, ka kosmiskajā telpā varētu būt atradušās blīvas gāzes, kurās gaismai lūzt, toties ļoti iespējams, ka pseido-NLO radījis kāds neliels traips uz kosmonauta fotokameras objektīva. Par to, ka šāds skaidrojums varētu būt vispareizākais liecina gan "objekta" spektrālais raksturs (dažādus, ar mākoņiem saistītus optiskos efektus, kuros, tāpat kā aplūkojamajā fotogrāfijā, gaisma lūzt, tās viļņiem sadaloties spektra krāsās var aplūkot ŠEIT), gan arī vairāki citi vizuāli defekti (sīki sarkani punktiņi), kas pamanāmi, ja tuvāk aplūko NASA fotogrāfiju (ŠEIT).

Savukārt, ibtimes.co.uk, komentējot par Varinga bloga ierakstu, piemin kāda Kalifornijā, Sanlorencā dzīvojoša liecinieka NLO novērojumu 2013.gada 2.maijā. Viņš debesīs esot novērojis dīvainas oranžas gaismas. Objektu pavadījis stiprs troksnis.

Saskaņā ar liecinieka stāstījumu, NLO debesīs bija redzams 30 sekundes, izstarojot oranžas, sarkanas un dzeltenas gaismas.

"Es dzirdēju tālumā dunošu troksni, kas pievērsa manu uzmanību un visi kvartāla suņi sāka riet. Debesīs rietumu pusē ieraudzīju spožu, šķiet taisnstūra formas, objektu, kas izstaroja sarkanas, oranžas, dzeltenas, zilas un baltas gaismas," - stāstījis liecinieks. Diemžēl, no kāda avota ņemts Kalifornijas novērojuma apraksts, ibtimes.co.uk nenorāda.

Avoti:
ibtimes.co.uk
ufosightingsdaily.com

Brīvpieejas materiāls. Pārpublicēt atļauts tikai ievērojot ŠOS NOTEIKUMUS.