Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Dainis Freijs padomjlaiku angārā Mārupē nofilmē ko savādu

Vai cilvēks ir vienīgā saprātīgā būtne Visumā? Vai eksistē paralēlie Visumi? Vai esam citplanētiešu eksperiments? Šie un daudzi līdzīgi jautājumi mani nodarbinājuši kopš vidusskolas laikiem. Kamēr klasesbiedriem bija svarīgi palielīties ar jaunākajiem telefoniem, tikmēr manas domas klejoja mistikas tumšajos labirintos, un meklēja atbildes. The outer limits, The X-files, The twilight zone, PSI factor un citi līdzīgi seriāli ir bijuši vienīgie domubiedri nenogurstošajā atbilžu meklēšanā. Vēlāk, kad parādījās youtube.com, varēju skatīties citu cilvēku nofilmētus NLO, spokus un citas pārdabiskas lietas. Bet kamēr es pats savām acīm nebūšu redzējis un nofilmējis, es līdz galam nevaru noticēt. Tādēļ nolēmu rīkoties.

Par padomju laika militāro būvi Mārupes pagastā pie pašas Mārupes robežas uzzināju grauzti.lv mājaslapā.  16.aprīlī, vienā no pirmajām siltajām pavasara dienām, aizbraucu līdz Mārupes bunkuriem. Izstaigāju tur esošo virszemes angāru.

Pēc tam mājās, vēlreiz skatoties nofilmēto materiālu, ieraudzīju ko neparastu, tādu kā miglu, kas parādās no nekurienes, un pēc mirkļa pazūd. Nevaru izskaidrot, varbūt tev izdosies? 

Iesākumā jāaplūko vienkāršākie iespējamie skaidrojumi:

1)  izelpa - pirmie cilvēki, kuriem es parādīju šo video skaidroja to kā izelpas radīto tvaika mākoni. Tam es nepiekritu, jo izelpas radītais tvaiks visa gājiena laikā objektā nebija redzams. Diena bija silta - ap 10 grādiem, arī angāra iekšpusē elpa nebija redzama.

2) migla - iepriekšminēto punktu dēļ arī tā nekur nebija redzama;

3) putekļi - izstaigājot objektu, nevienā vietā nebija vērojamas putekļu plūsmas vai mākoņi. Arī šajā vietā neredzu nekādus iemeslus kādēļ tie varētu būt putekļi. Nemot vērā manu profesionālo pieredzi (esmu gaismotājs operā) man ir bijusi daudzkārtējas iespējas novērot putekļu kustību gaisā. Novērojumi liecina, ka no prožektoriem nopūstajiem putekļiem bija tendence izplatīties gaisā haostiski un difūzi, neveidojot putekļu mākoņus ar noteiktām robežām.

4) gaismas spēles - angāra jumtā nebija nekādu caurumu. Vienīgie gaismas avoti bija divas durvis angāra galā un mans gaismas lukturis, kas diezin vai varētu radīt līdzīgu efektu.

Kādēl tas liekas neparasti? Lai gan filmēju jau vairāk kā gadu dažādās vietās un objektos, tomēr līdz šim neko līdzīgu nebija izdevies fiksēt. Novērotajai parādībai ir vairākas neparastas īpašības.

Objekta parādīšanās. No paša video Nr.2 sākuma līdz 0:18 sekundei ir redzama angāra griesti, nekādas miglveida struktūras nav novērojamas. 0:19 sekundē, kameras objektīvam slīdot atpakaļ pa jau iepriekš filmētu griestu platību, neizprotamā kārtā mēs redzam parādību.

Objekta forma. Objekts atgādina kustīgus miglas vālus. Tas atrodas kustībā. Mēģinot saprast objekta struktūru, videomateriālā paaugstināju kontrastu - likās, ka objektam piemīt blīvums. Tāpat neparastajam objektam piemīt arī kompaktums, tas ir, objekts "turas kopā," nevis izšķīst, kā iepriekš filmētajā materiālā putekļi.

Protams, katrs skatītājs no filmētā materiāla var izdarīt secinājumus pats.

Aliens.lv komentārs. Protams, mēs neko konkrētu par Daiņa nofilmēto apgalvot nevaram, tomēr angāra "migla" ir visai neparasta, un, iespējams, Dainim patiešām ir gadījies nofilmēt ektoplazmu - hipotētisku substanci, kas ir spokošanās un spirituālisma materiālā izpausme. Starptautiskajā tīmeklī atrodamie filmētie piemēri ir tikpat nekonktēti un  diskutabli kā šis. Tomēr, iespējams, kaut kas tur ir!