Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Ārpuszemes civilizācijas

Civilizācijas, kas, iespējams, eksistē uz citām Saules sistēmas planētām un planētām kosmosā citās zvaigžņu sistēmās - eksoplanētām. Termins, kas ņemts no astronomijas, taču galvenokārt lietots ufoloģijā.

Saīsināti - ĀC.

Iespējamās cilvilizācijas, kas ir vecākas, daudzskaitlīgākas un tehnoloģiski attīstītākas par zemiešiem, mēdz saukt par "augsti attīstītām ĀC."

ĀC pastāvēšanu teorētiskais pamatojums. Pastāv visai reāla iespēja, ka saprātīga dzīvība eksistē ne tikai uz Zemes. Cilvēkuprāt, citplanētiešos būtu jābūt savienotām materiālajām un garīgajām vērtībām, tiem vajadzētu būt zinātnei un kultūrai, tātad tiem vajadzētu būt civilizācijai.

Markarjans noteica šo iespējamību kā stabilu vielas stāvokli, kas spēj novadīt datu analīzi par apkārtējo telpu, kā arī tieši par sevi pašu lai veidotu saglabājošas reakcijas. Šis nosacījums tika pieņemts 1.Pasaules seminārā, kas saistīts ar ĀC kontaktu nodibināšanu (notika Birakānas simpozijā 1971.gada septembrī).

ĀC vēsturiskie meklējumi. Pie labas vēlēšanās ziņas par ĀC iespējamo pastāvēšanu (arī ierašanos uz Zemes) var saskatīt daudzos senos vēstures avotos, piemēram, šumeru mītos par anunakiem, senindiešu epohālajos tekstos par Dievu karu tēmu, budisma misticismā u.c.
Ideja par ĀC eksistenci pirmo reizi rakstu darbos fiksēta IV gs.pmē. - pitagoriešu mācībā par dvēseļu pārceļošanu no vienas apdzīvotas pasaules uz otru. Šīs mācības iedvesmots XVI gs. zinātnieks Džordano Bruno izvirzīja hipotēzi, ka pie debesjuma redzamās zvaigznes ir tādas pašās kā mūsu Saule, un, iespējams, arī ap tām riņķo planētas, uz kurām var eksistēt dzīvība.
Ģeniālais izgudrotājs Nikolā Tesla 1896.gadā piedāvāja sazināties ar ĀC ar radiosignālu palīdzību. Pats viņš apgalvoja, ka savā laboratorijā uztvēris neparastus signālus no Marsa.

Raksti.
Andris Kraševskis. Ārpuszemes civilizāciju statistika. 
Britu astrofiziķis Stīvens Hokings palīdz uzsākt vērienīgu ārpuszemes saprāta meklēšanas projektu.
Gunārs Zeps. Zvaigžņotā debess virs galvas.

Saites.
Ufoloģija.
SETI programma.