Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Kristīgā zinātne, sekta

Church of Christ, Scientist.
Šī sekta cēlusies Amerikā, galīgi noformējusies 1879.gadā. To nodibināja amerikāniete Mērija Edi, kas pirms tam bija piekritusi kongregacionālismam.

1875.gadā tika izdots M.Edi galvenais darbs "Zinātne un veselība," kas kļuva par jaunās sektas ticības apliecinājumu, ko paralēli Bībelei lasa dievkalpojumu laikā. 

"Kristīgā zinātne" māca, ka ar gara pūlēm var pārspēt ļaunumu, slimības un nāvi, vajag tikai sevi pārliecināt, ka tās ir nereālas. M.Edi pasludināja matēriju par juteklisku ilūziju un par ļaunuma avotu: "Matērijā nav ne dzīvības, ne patiesības, ne intelekta, ne substances. Viss ir bezgalīgs gars un tā neskaitāmās izpausmes, jo Dievs - tas ir viss visā."

Saskaņā ar šo mācību pārliecība par matērijas reālo pastāvēšanu ir ļaunuma, bēdu un nāves avots, kam var stāties pretī ticība Dievam un pārliecība, ka pasaule ir ideāla. Sektas locekļi atsakās no medicīniskās palīdzības un "ārstējas" ar lūgšanām.

Patlaban ASV šai sektai ir ap 300 000 piekritēju un vairāk par 3100 nodaļu dažādās zemēs. Sektas laikraksts Christian Science Monitor, ko izdod Bostonā, ir plaši pazīstams.

Saites.
Kristiešu sektas.