Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Lādogas ezers

Krieviski - Озеро Ладожское.

Lielākais Eiropas ezers, atrodas Krievijā.

Vēsture. II Pasaules kara laikā Ļeņingradas blokādes laikā Ladogas ezera DA esošā Suho (Сухо) saliņa tikai 60 x 90 m izmēros bija svarīgs pilsētas apgādes atbalsta punkts. No tā varēja kontrolēt ezera dienvidu daļu un piesegt pieejas Jaunlādogai (Новaя Ладоa), kurā atradās Ladogas flotes bāze.  1942.gada oktobrī vācu un somu kopējais desants mēģināja to sagrābt.
Vāci un  somi salas sagrābšanu gatavoja vairākus mēnešus. Uz ezeru tika pārdislocēti torpēdkuteri no Itālijas un pašgājējas baržas no Vācijas. Tika izveidota īpaša vienība, ko nosauca par "prāmju flotili." Kopumā uzbrukumam tika savākti 23 kuģi, apbruņoti ar diviem desmitiem 88 mm, deviņiem 37 mm un 135 20 mm kalibara lielgabaliem. To atbalstīšanai bija sagatavoti torpēdkuģi un aviācija - pusotra desmita lidmašīnu.
protams, arī sarkankrievi piešķīra lielu nozīmi salai. 1942.gada septembrī pastiprināja salas garnizonu - tirizvietoja 100 mm artilēriju un vēl 3 ložmetējus. 90 cilvēku lielo Suho garnizonu komandēja vecākais leitnants Ivans Gusevs (Иван Гусев).
Uzbrukums salai tika uzsākts naktī uz 22.oktobri. Nebija paspēts nomīnēt salas apkārtni, nebija arī uzstādīti dzeloņdrāšu aizsprosti. Tāpat negaidīts bija arī vācu aviācijas uzlidojums - laiks bija slikts, stiprs vējš un sniegs. Kauja turpinājās vairākas stundas, krievu garnizonam izdevās sašaut vairākas baržas un kuterus. Tomēr garnizons nevarēja paziņot par uzbrukumu salai uz "lielo zemi," jo aviācijas uzlidojumā bija bojāta raidītāja antena.
Vācieši un somi izsēdās salā, taču garnizons iespēja noturēties līdz rītam. Drīzi kaujā iesaistījās divi Lādogas flotiles kuģi, kas atradās salas tuvumā - sargkuģis МО-171 un Тщ-100. Tie ne tikai palīdzēja garnizonam, bet arī nodeva pavēlniecībai informāciju par uzbrukumu. Drīz uzlidoja krievu aviācija un kaujā iestājās lūzums - apmēram jau 20 minūtes pēs krievu uzlidojuma vācieši un somi atkāpās.
Pēc šīs kaujas vācieši vairs nemēģināja sagrābt Suho salu. Vēl vairāk - iniciatīva pārgāja Lādogas flotiles pusē, bet vācu kuģi ezerā vairs nerādījās.

Raksturlielumi.
      Platība - 17 700 kvkm.
      Salas - Suho u.c.

Krievu ufologi to uzskata par AP zonu, te novēro NLO.

Saites.
Eiropa.