Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Madagaskara, valsts

Sala un valsts Āfrikas austreņu piekrastē.

Galvaspilsēta - Antananariva.

Vēsture. 
Eiropiešu interese. Kaut kad zviedru karalim Kārlim XII bijuši plāni sūtīt misiju uz Madagaskaru, taču laikam praktiski viņš neko tā arī neizdarīja. Toties zviedru dienestā esošais dāņu jūrasbraucējs Vilsters, pāriedams krievu dienestā, šai jautājumā ieninteresēja krievu ķeizaru Pēteri I, kas 1723.gadā sarīkoja neizdevušos ekspedīciju tā paša Vilstera vadībā.
XVII-XVIII gs. sakarā ar mežu iznīcināšanu un medību attīstību izmira 3,5 m augstie un nelidojošie Aepyornithiformes maximus putni. 
Līdz XX gs. 70.gadiem salā vēl dzīvoja tagad izmirušie pundurbegemoti.
Krievi Madagaskarā. Tāds viens bija Pjotrs Hruščovs (Петр Федорович Хрущов). Dzimis Kurskas apkārtnē 1762.gadā, kļuva par Izmailas pulka leibgvardes virsnieku. Kopā ar brāļiem Gurjeviem (братья Гурьевы) mēģināja veikt apvērsumu pilī un gāzt no troņa ķeizarieni Katrīnu II, kas bija nākusi pie varas burtiski dažus mēnešus pirms tam - arī galma apvērsuma rezultātā. Sazvērestība tika atklāta, sākumā Hruščovu un citus sazvērniekus nolēma nāvei, vēlāk tomēr izsūtīja. Hruščovs tika izsūtīts uz Sibīriju, tad uz Kamčatku. Tur viņš iepazinies ar vēl vienu izsūtīto - ungāru-slovāku izcelsmes avantūristu Moricu Benevski. Kopā ar izsūtīto grupu Hruščovs 1771.gada aprīlī sagrāba galeotu "Svētais Pēteris" ("Святой Петр") un devās ar to uz Japānu. No turienes devās uz Franciju, kur tiešām arī nonāca 1772.gada janvārī.
Izbijušais gvardes virsnieks iestājās franču armijā. Kopā ar Benevski devās uz Madagaskaru ekspedīcijas korpusa sastāvā. Pirmie salas kolonizācijas pasākumi bija veiksmīgi, taču vēlāk izgāzās. mira Francijas karalis Ludviķis XV, kas bija Benevska projektu atbalstītājs. Palīdzība no Francijas vairs nepienāca, ekspedīcijas korpuss praktiski iznīka, jo no 300 cilvēkiem palika mazliet vairāk par 60. Benevska vienība atgriezās Francijā. Krievs Hruščovs no jaunā Krievijas ķeizara Pāvila I 1799.gadā saņēma atļauju atgriezties Krievijā (jāpiezīmē gan, ka Elizabete II piedeva vairumam bēgšanas dalībnieku vēl pirms benevska pirmās ekspedīcijas uz Madagaskaru).
Hruščovs atgriezās, taču viņam nācās mirt Sibīrijā, neilgi pirms nāves nodibinājis ciemu. Precīzs viņa nāves datums nav zināms.

Aplūkojamie objekti.
Andasibe-Mantadia Valsts dabas parks. Vienīgā vieta pasaulē, kur sastopama lielākā lemūru suga Indris.
Ambositra. Madagaskaras amatnieku centrs.
Antsirabe. Koloniāla pilsētiņa.
Ranomafana Valsts dabas parks. Populārākais Madagaskarā dēļ daudzajām lemūru sugām, tostarp ļoti retais zelta bambusa lemūrs. Džungļiem klāti kalni, iespaidīgas ielejas un ūdenskritumi, termālie avoti. Iespējamas nakts pastaigas dzīvnieku vērošanai.
Fianarantsoa. Pilsētiņa ar Eiropas šarmu un vīna darītavām.
Sahambawy. Tējas plantācija.
Anja rezervāts. Te starp milzīgām granīta klintīm dzīvojas gredzena astes lemūri.
Andringritas Valsts dabas parks.
Isalas Valsts dabas parks.
Skaisti ūdenskritumi, dabiski peldbaseini, smilšakmens kanjoni u  savdabīgas formas klinšu masīvi, kas atgādina ainas no citas planētas.
Mahafaly cilts kapenes.
Reniala rezervāts.
Baobabu meži -1400 gadu seni koki.
Mangili pludmale.
Ifaty kūrorts.
Indijas okeāna krastā. Snorkelēšana.

Tilts pār Mangoras upi. Mistiska/okulta vieta. Leģendāra vieta ar sliktu slavu. Saskaņā ar vietējām leģendām "daudz gadu atpakaļ, kad - neviens jau neatceras" upē no tilta iekrita mašīna, kurā atgriezās mājās jaunlaulātie. Abu līķi tā arī netika atrasti. No tiem laikiem reizi pa reizei garāmbraucšie autovadītāji redz uz tilta divas caurspīdīgas figūras. Lai neietu bojā uz ceļa, nepieciešams pielabināt to dvēseles - iemest upē monētu. Vietējie uzskata, ka tie, kas iekļuvuši autoavārijā uz tilta vai tuvākajā apkārtnē, nav ievērojuši šo nerakstīto likumu. Patlaban tilts ir viens no vietējiem nedaudzajiem tūristu "magnētiem."

Madagaskarā ir pašiem savs Sniega cilvēku paveids - kalanori.

Tradīcijas.
Pin sizala virves.

Saites.
Madagaskaras sala.