Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Tveras apgabals

Тверская область.
Apgabals Krievijā ar administratīvo centru Tveru.

Vēsture. 
II Pasaules kara laikā.
1941.gada oktobra pirmajos datumos vāciešu spēki jau pietuvojās Kaļiņinai (Калинин - toreizējais Tveras nosaukums). Lai gan pilsētā aizargnocietinājumi bija ierīkoti, tomēr vāciešu ierašanās bija nepatīkams pārsteigums krievu pavēlniecībai - pilsētā nebija lielu Sarkanās Armijas daļu. Steidzamā kārtā palīgos pilsētai pārdislocēja divas strēlnieku divīzijas - 5. un 256., kas gan bija nepietiekami. Palīdzība divām divīzijām bija jāsniedz zemessardzei, tomēr tas maz ko varēja glābt.
14.oktobrī vācu spēki gandrīz desmitkārt pārspēja Kaļiņinas aizstāvjus, un tas bija salīdzinājums tikai kājniekiem, jo tanku, artilērijas un aviācijas ziņā vispār nebija ko salīdzināt. Tādēļ pilsētu aizsargājošo pavēlniecība aprobežojās tikai ar dažu aizsardzības punktu organizēšanu. Tomēr padomju spēki izrādīja niknu pretestību tajos, ko atzina pat vācieši. Tomēr tādos apstākļos noturēt pilsētu bija nereāli.
Pilsētai bija liela stratēģiska nozīme un vācieši plānoja to izmantot uzbrukumam Maskavai. Tiem bija nepieciešams ieņemt pilsētu cik ātri vien iespējams, atsviest padomju karaspēku un tuvoties Maskavai. Šo vācu ieceri izjauca 21.tanku brigādes izlaušanās līdz Kaļiņinai. Operācija sākās 1941.gada 17.oktobrī, kad vācieši bija ieņēmuši jau gandrīz visu pilsētu. Krievu tanku uzbrukums viņiem bija pilnīgi negaidīts. 21.tanku brigādē bija mazliet vairāk par 60 tankiem - pamatā T-34. Brigāde bija saformēta burtiski nedēļu pirms došanās kaujā.
Brigādes tanki tika sadalīti 3 grupās, kas sāka uzbrukumu 17.oktobra rītā. Pateicoties uzbrukuma pēkšņumam izdevās vērmahtam nodarīt būtiskus zaudējumus - krievi sašāva ap 40 vācu tankus, 200 automobīļus, 70 lielgabalus. Tāpat izdevās sabojāt arī 16 lidmašīnas - vācieši jau bija paspējuši iekārtot vairākus lidlaukus Kaļiņinas apkārtnē.
Krieviem tomēr atgūt pilsētu neizdevās, jo vācieši atjēdzās ātri. Bez tam virknē gadījumu krievu tanki pilsētā ielauzās pa vienam, bez artilērijas un kājnieku atbalsta. 3 dienu ilgajās kaujās 21.tanku brigāde pazaudēja 450 karavīrus un 25 tankus. Tomēr, pateicoties šim uzbrukumam, krieviem izdevās organizēt aizsardzību uz Maskavas, Ļeņingradas un Bežecas šosejām.
Kaļiņina palika vāciešu rokās līdz 1941.gada 16.decembrim.
Daļu vāciešu okupētā Kaļiņinas apgabala krievi atguva 1942.gada sākumā Rževas-Vjazmas uzbrukuma laikā.

Aplūkojamie objekti.
Rodņas kurgāns. (Курган Родня) Leģendāra vieta.

Staricas alas. Tveras apgabalā, pie Staricas pilsētiņas. Tās bijušas akmeņlauztuves, kur ieguva kaļķakmeni daudzajiem Maskavas un Tveras dievnamiem. Alas kopumā ir vairāk nekā 30 km garas.
Teikas. Te dzīvojis Nemirstīgais Kaščejs. Tieši te vietājais kurpnieks saticis briesmoni ar kvēlojošām acīm. Pilsētiņas Staricas ģērbonī attēlota veca sieviņa ar spieķi, kura esot tā pati ragana, kas palīdzējusi cara dēlam Ivanam uzveikt Kaščeju. 

Laukakmeņu tilts. (Мост из валунов, Мост в Торжке
Kuņas zona. (Куньская зона) Vieta ar cilvēkam nelabvēlīgu, kaitīgu enerģētiku.
Boino ezers. (Озеро Бойно) Ezerā esot manīts kaut kāds ūdensbriesmonis.
Brosnas ezers. (Озеро Бросно) Arī šeit manīts kāds ūdensbriesmonis
Melnais purvs. (Черное болото) Saistīts ar cilvēku pazušanām.
Kitežgrada. ("Град Китеж - обитель Богов Сварга") Uzskatīta par anomālu vietu, tomēr ufologu pētījumos tāda nav konstatēta.
Naftas purvs. ("Нефтяное болото") Uzskatīta par anomālu vietu, tomēr ufologu pētījumos tāda nav konstatēta.

Saites.
Krievija.