Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Pilots ziņo, ka viņa vadītā pasažieru lidmašīna virs Hītrovas gandrīz sadūrusies ar NLO

Pirms dažām dienām Lielbritānijas Civilās aviācijas pārvalde publiskojusi pagājušā gada vasarā saņemto Airbus A320 sērijas pasažieru lidmašīnas pilota ziņojumu par NLO novērojumu, lidojot virs Berkšīras.

2014.gada 13.jūlija rītā, plkst. 6:35, gaisa laineris lidoja apmēram 20 jūdžu attālumā no Londonas Hītrovas lidostas un uz tā borta atradās 150 pasažieri. Te, pēkšņi, kapteinis, skatoties pa kabīnes logu, kreisajā pusē no lidmašīnas pamanīja tās virzienā tuvojošos spožu "metāliskas konstrukcijas" objektu, kas izskatījies "ne īsti pēc cigāra, ne īsti pēc regbija bumbas."

Kapteinim bija šķitis, ka sadursme ar tuvojošos objektu ir neizbēgama un viņš, sajūtot briesmas, instinktīvi sasvēris lidmašīnu pa labi. Pēc viņa liecības, objekts padrāzies garām kabīnei tikai dažu pēdu attālumā. Kapteinis tūlīt vaicājis blakus sēdošajam pirmajam palīgam: "Vai tu to redzēji?" Uz ko tas atbildējis: "Ko redzēju?"

Kapteinis, kura vārds netiek minēts, pa radio tūlīt jautājis lidostas dispečeram vai tuvumā neatrodas vēl kāda cita lidmašīna, uz ko saņēmis noraidošu atbildi. Tobrīd gaisā gan atradās arī vēl citi lidaparāti, taču tie visi atradās tālāk uz rietumiem no A320.

Atbildīgā komisija, kas šo ziņojumu izmeklēja, lietas pārskatā raksta, ka iespējamība, ka redzētais objekts varētu būt bijis meteoroloģiskais vai spēļu balons ir tuva nullei. Tikuši pārbaudīti arī militāro radaru dati, taču arī tie NLO nav fiksējuši. Komisijas dalībnieki pieļāvuši, ka vērojumu, iespējams, varētu skaidrot ar zemas Saules atspīdumu no kādas rietumos esošas lidmašīnas korpusa, apvienojumā ar pilota galvas kustību šajā virzienā, tomēr gala slēdzienā eksperti atzīst, ka "balstoties uz pieejamo informāciju, aplūkojamajam gadījumam nav iespējams sniegt viennozīmīgu skaidrojumu."

Attēls: Airbus A320 lidojumā. Avots: wikimedia.

Avots:
allvoices.com

Brīvpieejas materiāls. Pārpublicēt atļauts tikai ievērojot ŠOS NOTEIKUMUS.