Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Senēģiptieši Austrālijā

Kopš XIX gs. 50.gadiem fermeri un kolonisti ik pa laikam uziet darinājumus, kas raksturīgi Tuvajiem Austrumiem – Palestīnai, Feniķijai un Ēģiptei. Bez tam dažādos Austrālijas rajonos atrastas būves, kas būtu nosaucamas par piramīdām. Diemžēl par viņām ir visai maz informācijas, un tās pārsvarā ir pavisam sliktā stāvoklī.

Etertonas piramīda.
Atrašanās vieta. Austrālija, Kvīnslendas ziemeļu daļā pie Etertonas pilsētas.
Atklāšana un izpēte. Atklāja 1890.gadā kāds fermeris, to paturēja slepenībā.
Apraksts. Veidota no akmens.

Džimpijas piramīda. Senas un nezināmas kultūras celta piramidāla celtne Kvīnslendā pie Džimpijas pilsētiņas.

Rokhemptonas piramīda.
Atrašanās vieta. Austrālija, pie Rokhemptonas pilsētas.
Apraksts. Būvēta no dolomīta, pilnīgi apaugusi ar veģetāciju. Tās rietumu pusē rēgojas vēl dažas sešstūrainas bazalta kolonnas. Visa rietumu priekšpuse reiz bijusi no dolomīta izveidota 30 cm augsta un 35 m gara terase. No šīs terases precīzi no austrumiem uz rietumiem stiepjas 54 akmens pakalnu ķēde, kuras garums pārsniedz kilometru. Ņūsoutvelsas arheologs Rekss Gilrojs uzskata, ka senos laikos te bijis kāds observatorijas komplekss.

Tuvumbes piramīdas.
Atrašanās vieta. Austrālija, Kvīnslendas pavalsts dienvidu daļā pie Tuvumbes pilsētas.
Apraksts. Trīs pēc skaita, būvētas no zemes, līdzīgas tām, kas atrodas Ķīnā. Varētu būt kādus 300 m augstas.Tie tikuši vairākkārt dažādos laikos atklāti un tad atkal piemirsti. Tajos attēloti vairāku faraonu kartuši: Hufu (3 reizes), Snefera un kāda nezināma faraona. Šeit kartuša rāmītim ir taisni stūri, lai gan parasti tos veido noapaļotus. Ir doma par to viltojumu.

Piramīdas Viktorijas pavalsts ziemeļos.
Atrašanās vieta. Austrālija, Viktorijas pavalsts ziemeļi.
Apraksts. It kā veidotas no zemes, līdzīgi Ķīnā esošajām piramīdām.

Rietumu piramīdas.
Atrašanās vieta. Austrālijas rietumi, militārā lieguma teritorija.
Apraksts. Esot trijas ļoti augstas piramīdas. Fakti pilnīgi nepārbaudīti.

Piramīda pie Kuktaunas? Esot pākāpienu piramīda.

Neparasti atradumi Austrālijā.
1837.gadā angļu ceļotājs un ģeogrāfs Grejs atklāja vēl eiropiešu neapmeklētajā un neizpētītajā Austrālijas rietumu un dienvidu piekrastē klinšu zīmējumus. Šajos zīmējumos attēlotie cilvēki nemaz nelīdzinās aborigēniem, bet atgādina seno Tuvo Austrumu iedzīvotājus.
XIX gs. beigās Dž.Brešdovs Īnpellijā (vieta Arnhemlendas pussalā) atrada unikālus zīmējumus, kuros bija attēlotas cilvēku figūras dabiskā lielumā. Interesanti, ka atveidotie cilvēki pēc ārēja izskata krasi atšķīrās no austrāliešiem. Īnpellijas galerijas atklājējs Dž.Brešdovs rakstīja: „Skatoties uz šiem attēliem, var drīzāk domāt par senās Ēģiptes tempļu gleznojumiem.”
1910.gadā fermeris Hendersons savā fermā uzgāja senu naudas gabalu. Tā pēc speciālistu atzinumiem, ir hellēniskās Ēģiptes valdnieka Ptolemaja IV Filoraptōra (III gs.pmē.) monēta.
1912.gadā Gordenveilā strādnieki uzgājuši senēģiptiešu laivas attēlu, tas bija uz monolīta ar asām šķautnēm.
1931.gadā austrāliešu arheologs Terrijs Centrālajā Austrālijā uzgāja daudzus klinšu zīmējumus. Speciālisti kategoriski paziņoja, ka „tie nepieder nevienai no zināmajām Austrālijas aborigēnu kultūrām.”
Vēl ziņo, ka 1963.gadā uzietas 4000 gadu senas ēģiptiešu monētas, tomēr ši ziņa, visdrīzāk, ir falša, jo tik senu monētu vispār nav nav. Pirmās tika izkaltas Līdijā. iespējams, ka bijis domāts tas pats 1910.gada atradums, bet vēlāk šī ziņa pārspīlēta.
1966.gadā pērtiķa statuju uzgāja fermeris Dels Berijs (Dal K.Berry) pie Džimpijas pilsētas. Rupji no dzelzsakmeņa veidota statuja, kas attēloja kādu elku. Kad darinājumu notīrija, kļuva skaidrs, ka tajā attēlots pērtiķis. Starp tā kājām ir iegravēts papirusa simbols. Tā patlaban atrodas Džimpijas novadpētniecības muzejā. Arheologs Rekss Gilrojs uzskata, ka tas ir senēģiptiešu dievs Tots, kas bieži tika attēlots kā pērtiķis vecāko dinastiju laikā līdz apm. 1000.g.pmē.
2004.gada decembrī netālu no Džimpijas uzgāja kādu monētu. Numismātu eksperti to atzinuši par visai retu – XV gs. krievu Pleskavas kņazistes dengu. Visdrīzāk nonākusi šeit starpcilšu maiņas rezultātā.
Atona statuete. Atrasta Merības vara raktuvēs. Tā stilistiski attiecināma uz Veco valsti (apm. 2620.–2100.g.pmē.).
Metāla karote. Nezināma bronzas sakausējuma karoti uzgāja Kirils Tindāls (Cyril Tindal) Motoras kalnā (Mothor Mountain) pie Džimpijas. Ap 14 cm garumā. Metalurģijas speciālisti atzīst tās lielo vecumu.
Ganeša bareljefs. Uzgājis 13 gadu vecs skolnieks Klifs Brauns (Cliff Brown) pie Dogunas (Dogun). Apmēram 10 cm augsta, veidota no granīta.
Ēģiptiešu sūdvaboles. To vienu tādu uzgāja racējs pie Džimpī 1976.gadā. Šī ir veidota no chert, bet citas tādas(?) uzietas citviet Austrālijā un veidotas no zelta. Viena tāda atrasta pie Darvinas. tātad ziņas par vismaz divām uzietām skarabeju figūriņām.
Kara ratu un Saules rata attēli. Uzieti uz ziemeļiem no Kuktaunas.
Savvaļas lotoss un papiruss. Aug Kērnsas apvidū uz ziemeļiem no Kvīnslendas. Baltie kolonisti tos atklāja tikai XIX gs.

Mumificēšanas rituāli. Ārkārtīgi līdzīgi ēģiptiešu XXI dinastijas mumificēšanas rituāliem tiek veikti Centrālās Kimberlijas apgabalā.

Ēģiptiešu hieroglifi. Tādi atklāti vairākās vietās (šī lieta būtu jāprecizē!).
      Ēģiptiešu hieroglifi – tādus atklāja 90.gadu vidū Ņūsoutvelsas ZA daļā Pols Vaits, Austrālijas pētnieks, filmu un aprakstu autors.
      Ēģiptiešu hieroglifi-2 – atrasti Vulongongā pie Sidnejas.
      Ēģiptiešu hieroglifi no Gosfordas. Uzieti Brisbenas ūdens Valsts parkā Kariongā netālu no Gosfordas. 

Feniķiešu nometne. It kā uzieta pie...? kaut kādas tādas ziņas ir pavīdējušas.

Citi atradumi pasaulē.
1964.gadā arheologi Jordānijā atraka sievietes mūmiju no 1000.g.pmē. Ķīmiskās analīzes parādīja, ka balzamēšanai izmantota eikaliptu eļļa, ko līdz 1870.gadam pazina tikai vienīgi Austrālijā un Jaungvinejā.

Hipotēzes.
Iespējams, ka visi šie vecie artefakti, kas līdzinās ēģiptiešu kultūrai, īstenībā nāk no senā un nogrimušā Lemūrijas kontinenta.
Tomēr nevar izslēgt arī pašu senēģiptiešu viesošanos "mazajā kontinentā."

Saites.
Seno ēģiptiešu ceļojumi. 
Austrālijas kontinents.