Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Roberts Brants stāsta par "šķīvīti" Pāvu ielā pie Ķīšezera

Roberts Brants ir jogas pasniedzējs studijā "Daya Yoga." Par savu aizraušanos ar jogu viņš pats saka tā: "Mans jogas ceļš aizsākās 2005.gadā. Jogai var būt daudz dažādu virzienu un pielietojumu. Mans mērķis šobrīd ir kļūt par sava ķermeņa, prāta un dzīves saimnieku nevis otrādi, ko novēlu aŗī citiem. OM." Bez tam Roberts ir arī mūziķis - pūš tūbu un spēlē basģitāru. Tomēr Aliens.lv interesi Roberts izsaucis tieši ar to, ka zēna gados redzējis tā saucamo "lidojošo šķīvi."

Tas noticis bērnībā, pats Roberts tieši neatceras cik vecs tad bijis, taču savu vecumu lēš ap 12 gadiem, tātad apmēram 1990.gadā: "Bija vasaras diena, jau uz otro pusi. Viss bija zaļš, saule spīdēja, koki zaļi. Toreiz es dzīvoju Mežparkā, kur maniem vecākiem bija māja Pāvu ielā 12. Tagad tās vairs nav. Mums tur bija divas vienstāva koka mājiņas pie ezera [Ķīšezera - red.] starp glābšanas staciju un zooloģisko dārzu. Tur agrāk bija vairāk māju, bet tagad tikai dažas palikušas - lielākā daļa ir nojauktas. No kaimiņu mājas bija atnācis draugs Māris Larionovs pie manis, kas parasti nāca un palaidnības mēs tur riņķī darījām. Vārdu sakot, mēs pa sētu tur kaut ko rosījāmies. Pie mājas bija tāds liels kastaņkoks ar visām lielajām un biezajām lapām, tas bija riktīgi liels. Pēkšņi mēs skatāmies - augšā tāds veidojums vienkārši slīd debesīs pa labi no koka. Mēs esam sētā, tas koks ir pa kreisi... No labās puses pa gaisu nāk "šķīvītis" - tā es viņu arī redzēju kā šķīvīti, ovālu ar augšā nelielu kupoliņu, gar malām lampiņas."

Precīzu stundu Roberts nespēj atcerēties: "Es atceros, vēl pēc tā notikuma kādu laiku kaut ko vēl darījām, bet tad jau sāka krēslot. Kad draugs gāja uz mājām, es viņu vēl pavadīju. Viņam bija bail, jo visos krūmos acis redzēja."

Pirmais objektu no draugiem pamanījis Roberts, tas kustējies pilnīgi bez skaņas: "Abi mēs tā skatāmies un brīnāmies - kas tas ir? Pilnīgi bez skaņas, vienkārši virzās. Un viņš tā virzās, virzās... Attālumu tagad grūti pateikt... Tālu viņš nebija, drīzāk diezgan tuvu. Viņš tā gāja un tas koks viņam bija priekšā un aiz tā koka viņš pazuda. Mēs tad pēc tam skrējām skatīties, kur viņš ir palicis, un viņa vairs nebija. Koks turpat sētā."

Novērojuma laiks nebija ilgs, kā jau parasts tādos gadījumos - Roberts to lēš kā mazāku par pusminūti, varbūt sekundes 20.

"Šķīvītis" slīdējis lēni un līgani, bez raustīšanās. Jautājumā par krāsu Roberts aizdomājas, bet tad nosliecas uz tādu kā metālisku, bet patumšu. Kupols "šķīvja" virspusē bijis apmēram tādā pat krāsā. Zīmējumā Roberts "šķīvim" iezīmējis 5 lampiņas, taču tas nenozīmē konkrētu lampiņu skaitu, bet lampiņu virteni - "vairāk par trim," tās bijušas apaļas. Lampiņu gaisma visdrīzāk bijusi balta. Savas izjūtas redzēšanas brīdī Roberts raksturo kā "apjukumu, nesaprašanu, kas tas ir," Mārim bija palicis bail.

Par redzēto Roberts mājiniekiem neko daudz netika stāstījis, tikai vectēvam - tas, savukārt, mēģinājis skaidrot neparasto lidoni kā helikopteri. Un vēl - nekad Roberts vairs nav redzējis neko līdzīgu.

Aliens.lv komentārs. Ar šo sākam publicēt aculiecinieku stāstījumus, kas novērojuši neparastus lidojošus objektus. Roberta stāstītais NLO raksturojas kā tehnisks objekts, pie tam patiesi tradicionālā diska formā - tā sauktais "šķīvītis."
Saskaņā ar ufologu vidē pieņemto un atzinību guvušo Dr.Alana Haineka NLO novērojumu klasifikāciju šis gadījums attiecas uz tuvo novērojumu 1.tipu, t.i. lidojošs objekts novērots ne tālāk kā apmēram 150 jardus (137 m) un nav ietekmējis apkārtējo vidi un novērotājus.
Aliens.lv rīcībā ir vēl vairāki zināmi diskveida NLO novērojumi, ar kuriem ceram iepazīstināt savus lasītājus.

Pierakstījis Vilnis Strods, 2020.gada 10.martā "Daya Yoga" studijas telpās Stabu ielā.
Aliens.lv izsaka pateicību Robertam Brantam par mums uzticēto neparasto stāstu.