Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Astrālās būtnes

Būtnes, kas apdzīvo, iespējams, eksistējošo astrālo pasauli.

Astrālie iedzīvotāji. Pēc teozofu domām tādi esost divu veidu: ēnas un apvalki. Abāsnav nekā nocilvēka dvēseles un viņu atšķirība ir attīstības līmeņos.
Ēna - sastāv no domām, paradumiem, dziņām un citām līdzīgām īpašībām, kas dvēseli piesaistījušas zemākajiem astrālajiem līmeņiem. Kad dvēselebaidzot paceļas, tad tas viss no tās atdalās, sevī paturot cilvēciskās būtības zemākos aspektus. Kādu laiku ēnas eksistē patstāvīgi, bieži parādāssseansu laikā mediju priekšā, kas kļūdoties tās notur par patiesām mirušo dvēselēm. Blavatska tās sauca par "spokiem": "Mūsu teozofi lieliski zina, ka pēc nāves augšējais Manass apvienojas ar Monādu un aiziet Davačanā, kamēr apakšējā Manasa jeb dz;ivnieciskā prāta atbiras, pieņem spoku formu." (Blavatska, Studies in Occultism).
Apvalki - mazāk dzīvīgas astrālās dzīvības formas, salīdzinoši ar ēnām. Tās ir pēdējās dvēseļu paliekas, kas iet cauri astrālajiem plāniem savā ceļā uz debesīm. Apvalkiem nav apziņas un tās ne ar ko neatgādīna īstas personības. Tās līdzinoties astrāliem zombijiem, kas spiritiskā seansa laikā ātri pieņem iluzoru apziņu tikai pateicoties medija spēkam.
Retos gadījumos īpaši apgaismotas būtnes, kas kādreiz bijuši cilvēki, bet jau sen nometuši savus astrālos ķermeņus, uzskata par vajadzīgu nolaisties zemākajos astrālajos līmeņos, tādām vajadzībām radot astrālos ķermeņus no astrālās vielas. Starp tādām būtnēm esot Nirmanakaija, lielo gudrajo gari, kas labprātīgi iemiesojas mirstīgos ķermeņos. Līdzīgu nolaišanos veicot arī adepti.

Astrālajā pasaulē sastopamas dzīvo ļaužu astrālās projekcijas. Tās iedala vairākās kategorijās:
    - tie, kas neapzināti sūta savu astrālo dubultnieku miega, slimības vai kāda pēkšņa traumējoša notikuma rezultātā;
    - tie, kam ir ekstrasensoras spējas (piemēri - teozofs Olivers Fokss, spirituālists Silvāns Malduns);
    - tie, kas iemācījušies astrāli ceļot pēc garīgā līdera mācības, ezotērisko noslēpumu pētnieki. Starp tiem arī melno magu skolnieki.

Saites.
Astrālā pasule.