Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Envaitinetas salas anomālija

Nosaukums - "tāda, no kura neatgriežas" (enmolo nēģeru val.).

Anomāla zona - noslēpumaina un neapdzīvota sala Rūdolfa ezerā ziemeļu Kenijā.

Atrašanās vieta. Kenijā, Rūdolfa ezerā, netālu no robežas ar Etiopiju. Sala ir neliela - tikai dažus kilometrus garumā un platumā.

Vēsture. Šai salai jau izsenis bija durna slava, vietējie iedzīvotāji tur neapmetas, dēvējot to par "nolādētu vietu."
1935.gadā salā strādāja angļu ekspedīcija Viviana Fuša vadībā. Divi tās dalībnieki Martins Šefless un Bils Daisons devās uz šo salu. Pēc pāris dienām vi[ni ar gaismas signāliem paziņoja, ka viss kārtībā. Tomēr 15.dienā zinātnieki uz salu nosūtīja 3 glābējus, jo vairs netika signalizēts. Abi divi etnogrāfiskās ekspedīcijas dalībnieki bija pazuduši. Lidmašīna divas dienas aplidoja salu, bet 200 vietējie iedzīvotāji par apsolīto atlīdzību apvēla visus akmeņus. Tomēr meklējumi nesniedza nekādas sekmes, pazušanai tā arī netika rasts jēdzīgs izskaidrojums.
Ar laiku šis notikums aizmirsās un salā apmetās vietējie - vairākas enmolo cilts ģimenes. Tās zvejoja, un noķertās zivis mainīja pret maizi un pienu. Taču reiz radinieki, kas nolēma tos apciemot, atrada tikai pamestu ciemu un izdzisušus ugunskurus. Vairāki desmiti cilvēku no nelielās salas pazuda bez pēdām. Atkal netika rasts nekāds jēdzīgs skaidrojums.
Uz "apburto" salu esot devušās vēl divas privātas ekspedīcijas no Nīderlandes un Vācijas, bet tās esot piemeklējis tāds pats liktenis - tās bez pēdām pazudušas.
Desmitiem gadu sala nu ir pamesta, jo tiek uzskatīts, ka tā ir apburta. 

Leģendas. Vetējās leģendas stāsta par pazemes tuneļiem un uguni, kas nāk ārā pa atveri zemē. Vēl elmolo tautas nostāsti vēsta, ka reizēm uz salas no miglas paceļas pilsēta, kas laistās uguņos. No pilsētas skanot bēru dziesmas.

Saites.
Anomālās zonas.
Rūdolfa ezers.