Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Lietuvēns

"Latviešus moka lietuvēni un igaunēni." (Miesa, 1999.gada "Supertopsis")

Iespējams, kāds no Garu pasaules radījumiem, kas cilvēkiem nakts laikā uzsēžas uz krūtīm un miegā smacē.

Lietuvēns atbaidāms, uz durvīm uzzīmējot krustu (lietuvēnu krustu - piecstaru zvaigzni?). Pret to palīdzot arī mežā atrasts aizlauzts pīlādža zars.

Tautas folklorā zebieksti uzskata par lietuvēnu, kas naktīs nodzenot zirgus. Iespējams, tas radies tādēļ, ka zebiekste ir kāra uz sāli, kura kristāliņi rodas no zirga sviedriem. Tā nu zebiekste kāpelē pa zirga krēpēm un laiza sāļos pilienus. Jo vairāk mazais plēsējs skraida, jo vairāk zirgs aiz bailēm svīst.

Nāves Atlantā. 1981.-1990.gados Atlantā tika reģistrēti vairāk kā 120 noslēpumaini nāves gadījumi, galvenokārt imigrantu - Laosas hmongu vidū. Fiziski veseli vīrieši vienkārši nomira miegā. Hmongi paši to skaidroja ar to, ka nakts gars izsūcis elpu no viņu ķermeņiem. Tie nedaudzie, kas tomēr šī kontakta rezultātā bija izdzīvojuši, pastāstīja, ka izjutuši paralizējošas šausmas un jutuši, ka uz viņu krūtīm uzsēdies ļauns briesmonis. Upurus pirms nāves mocījuši smagi murgi.
Oficiāli nav izdevies noteikt nāves cēloni "pēkšņas un neizskaidrojamas nāves sindromam miegā."
Avots: Shelly R.Adler, "Sudden Unexplained Nocturnal Death Syndrome among Hmong immigrants: Examining the Role of the NIghtmare." Journal of American Folklore 194: 411 (1991.g.), 54.-71.lpp.

Saites.
Gari.