Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Britu zemeszīmes

Lielbritānijas teritorijā ir aptuveni 50 zemē iegrebtu figūru - dzīvnieku (visbiežāk zirgu) un cilvēku - milžu, sauktu par "garajiem vīriem" (longmens). Šie attēli ir redzami tikai no liela augstuma vai attāluma. To radīšanas mērķis ir neskaidrs.

Tehniski Anglijas zemeszīmes ir radītas izrokot tranšejas un tās pieberot ar baltu nogulumiezi - krītu. Pēc citas informācijas - šie attēli ir iestrādāti krīta slānī, tāpēc to aprises ir baltas.

Britu zemeszīmju saraksts:
      Afingtonas Baltais zirgs.
 Oksfordšīras grāfiste. 
      Sēnabesas milzis.

Vestbernas zirgs.
Atrašanas vieta. Anglija, Viltšīras grāfiste, kāda kalna nogāzē netālu no Solsberijas līdzenuma.
Vēsture. Pirmo reizi par šo „zirgu” ierunājās 1778.gadā. Pētnieki tomēr ir konstatējuši, ka zirga tēls ir daudz un dikti pārtaisīts stipri senāks veidols.

Taiso Sarkanais zirgs.

Britu milži. Saukti par longmeniem – „garajiem vīriem.”
Sernes milzis.
Vilmingtonas Garais vīrs. 16.gs. tapis krīta zīmējums, atrodas Austrumsaseksā 9 jūdzes no Īstbornas Vindoverhilas nogāzē. 2010.gada jūnijā izpelnījās ievērību ar to, ka huļigāni tam bija piezīmējuši 6 m garu pipeli.
Vilingtonas milzis. Vislielākais no tiem atrodas Seseksas grāfistē kalna nogāzē pie Vilingtonas. Šo „lielvīru” turēja gan par romiešu kareivi, gan par zemes iemērītāju – jo tā rokās atrodas instrumenti, kas atgādina zemes mērāmās kārtis.
Tomēr šo zīmējumu arheologi sliecas piedēvēt neolīta laikmetam, jo tepat blakus atrodas neolīta apbedījumu komplekss. Tādēļ domā, ka tas ir rituāls zīmējums.
Dorsetas Hēŗakls. Atrodas kaļķa pakalna nogāzē Anglijas dienvidos. Viņā augstums – 55 m. Figūra ir shematiska, tās labaja rokā skaidri redzama milzīga boze. Pētnieki vērš uzmanību uz Dorsetas milža līdzību Hēraklam, jo eksistē grieķu-romiešu Hērakla attēli, kas visai līdzinās šim – kaila vīrieša figūra ar bozi vienā, bet lauvas ādu otrā rokā. Dorsetas milzim lauvas āda roka gan nav, taču pētījumi esot parādījuši, ka pirmējā variantā tāda bijusi gan.
Arheoloģiskos izrakumos Norfolkā arheologi uzgājuši keramikas fragmentus ar līdzīgu zīmējumu. Tādēļ arī galu galā iespējamākā versija ir, ka Dorsetas Hēraklu izveidojuši romiešu Hērakla kulta sekotāji.
Ir arī cita – viduslaiku versija. Pēc viduslaiku leģendas šais vietās dzīvojis ļauns milzis. Viņš izkāvis visus ļaudis apkārtnē, sagraujot visu, aprijot lopus un izmīdot dārzus. Tiek pieļauts, ka milža attēls ir brīdinājums par briesmām.
Vēl pēc citas versijas – Dorsetas milzis ir dievība, kuru pielūguši vietējie.
Dorčesteras milzis.
Attēli Hodhilā, Hembldonholā, Bedberihilā, Ogberi, Hemšildičā.

Saites.
Ģeoglifi.