Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Ekvadoras piramīdas

Piramīdas mūsdienu Ekvadoras teritorijā.

Atrašanās vieta. Piramīdu lauks atrodas 5 km attālumā no Sangaja vulkāna, pie Upano upes, Ekvadoras austrumos.



Atklāšana un izpēte. Piramīdas uzgāja arheologs un garīdznieks Pedro Porass Gasess. 1974.gadā pie Upano upes Austrumkordiljeros, Amazones ielejas malā tika atklātas 180 piramīdas, kuras bija pārņēmuši džungļi. Līdz 1984.gadam uz šo vietu tika organizētas 14 zinātniskās ekspedīcijas.
1990.gada maijā televiīzijas kanāls Sūdwest III ziņoja par vācietes Annelīzes Zēringas ceļojumu pa Ekvadoru. Viņa burtiski no jauna atklāja piramīdu kompleksu pie Upano upes. Dažu gadu laikā, kad arheologi līdzekļu trūkuma dēļ bija pārtraukuši pētījumus, džungļi atkal bija pārņēmuši piramīdu kompleksu. Lai arī Annelīze Zēringa šajā apvidū uzturējās neilgu laiku, tomēr viņa savāca bagātīgu faktu materiālu. No izrakumu vietām paņemtie zemes paraugi tika datēti ar radioaktīvā oglekļa datēšanas metodi un iegūtie rezultāti parādīja, ka piramīdu komplekss radīts laika posmā starp 4700.g.pmē. un 1870.g.pmē.
Tuvāk par kompleksa radītājiem arheologiem gan nav zināms. Taču vairāk nekā 180 piramīdas liecina par valstisku organizāciju.

Apraksts. Kompleksu veido vairāk nekā 180 piramīdas. Lielais piramīdu komplekss uz zemes veido zīmējumus un figūras. Viens no motīviem, kas atklājās tikai no liela augstuma, ir dzīvnieka un cilvēka savienošanās dokumentācija.
Atklājēji rakstīja: "Visvairāk mūs interesē centrālās grupas platformas... Tās veido (2 km garumā un 400 m platumā) uz zemes attēlu ar cilvēkiem un dzīvniekiem līdzīgām figūrām. Apakšējā figūra stilizē, domājams jaguāra mātīti, blakus tai atrodas cilvēks. Abi kopojas. Taču jaguārs - 400 m garš - ir lielāks par cilvēka figūru."
Annelīze Zēringa saskatījusi figūru ar "kaut ko līdzīgu diadēmai vai kronim..., vienu centrālo aci, abām anatomiskajām acīm, degunu, zvēra purnu divas pakāpes."

Atradumi.
Cilvēka figūra. Atrasta 3 m dziļumā. Galvā tam ķivere, no sejas aug "zīloņa snuķis," kas, līdzigi šļūtenei, vijas ap ķermeņa augšdaļu un beidzas "mugursomā." Šļūtetene brīvi nokarājas, tā nepiekļaujas ķermenim.

Hipotēzes. Spekulācijas par sakariem ar Čavinas de Vantaras kultūru Peru. Mazticama hipotēze.  

Košakvujas Piramīdu komplekss. Cochasqui Pyramid Complex. Pētnieki uzskata, ka 15 kleķa piramīdas izveidojuši karu indiāņi laikā no 950.-1550.gadam. Tās atrodas uz ekvatora un te notikušas Saulei veltītas reliģiskas ceremonijas. 

Saites.
Dienvidamerikas piramīdas.
Ekvadora.