Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Rūzvelts, Teodors (1901.-1909.g.)

ASV 26.prezidents no 1901.gada septembra līdz 1909.gada 3.martam.

Dzīvesgājums. Saņēma Nobela Miera prēmiju 1906.gadā, bija pirmais ASV prezidents, kas tādu saņēma.
Bija pazīstams kā liels dzīvnieku mīlis. Viņa ārpilsētas mājās bija pat neliels privātais zoodārzs, kurā dzīvoja lauva, hiēna, koijots, zebra, jenots, papagaiļi, pūces un pieci lāči.

Lācītis Tedijs. Viņa dzīvniekmīlestība gan prezidentu neatturēja no došanās medībās. Reiz kādās no tām viņš neko nebija noķēris un viņa biedri piedāvāja nošaut pie koka piesietu lāci, bet Rūzvelts atteicās. Vēlāk par šo atgadījumu presē parādījās dažādas karikatūras, kurās lācis bija attēlots bērnišķīgi mīlīgs.
Karikatūras vietējo rotaļlietu meistaru Morisu Mičtomu iedvesmoja izgatavot plīša lācīšus un nosaukt par tedijiem (Teddybears). Lai neiekultos nepatikšanās, Mičtoms pat aizsūtīja lācīša paraugu pašam prezidentam, lūdzot atļauju izmantot viņa vārdu. Rūzvelts deva savu piekrišanu un tā rezultātā tapa viena no lielākajām pagājušā gadsimta pirmās puses rotaļlietu kompānijām Ideal Novelty and Toy Co.

Teodors Rūzvelts nosauca 1909.gadā atklāto Varavīksnes tilta smilšakmens arku Jūtas pavalstī par "lielāko dabas brīnumu."

Saites.
ASV prezidenti (1798.-patlaban).

ASV vēsture.