Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Dominikāna

Salu valsts Karību jūrā, aizņem Espanjolas salas austreņu pusi.

Vēsture. Līdz pat 1941.gada beigām vācu varas iestādes bija gatavas tam, lai žīdi no Vācijas aizbrauktu, protams, ar noteikumu, ka tiek konfiscēts viss viņu īpašums. Bija tikai viena valsts, kas piedāvājās uzņemt visus žīdus - tā bija nelielā Dominikānas republika Karību jūrā.
Rafaēls Truhiljo - "nācijas tēvs," kas valstī izveidoja marasmātisku diktatūru. Savam zirgam tā 10 gadu dzimšanas dienā piešķīra Dominikānas armijas pulkveža pakāpi, kā arī uzslēja tam pieminekli. 7 gadu vecumā savam dēlam piešķīra Ģenerālštāba pulkveža pakāpi, bet vēl pēc 5 gadu "kalpošanas" - arī brigādes ģenerāļa pakāpi. Savu 14 gadu veco meitu mēģināja nosūtīt uz Angliju kā "Lielo sūtni."
H.Boša prezidentūra (1963.g.). 1963.gadā no februāra līdz septembrim Dominikānas prezidents bija H.Bošs. Viņa valdība veica pretpasākumus ASV monopolu interesēm. 1963.gadā pieņēma pirmo demokrātisko konstitūciju. Pēc militārā apvērsuma 1963.gada septembrī emigrēja.
Karš pret ASV. 1965.gadā ASV prezidenta Džonsona valdīšanas laikā ASV izraisījās karu pret Dominikānu. Vispārēja patriotiskā pacēluma laikā Dominikānā atgriezās H.Bošs.
Izmantojot vēju, straumes, buras un kompasu britu dēkainis Filips Bīls ar senu feniķiešu kuģi “Feniķija” veica braucienu pāri Atlantijas okeānam un 2019.gada 31.decembrī piestāja Dominikānā, tāpierādot, ka senie feniķieši būtu varējuši nonākt Amerikā.

Aplūkojamie objekti.
      Bermudu trijstūris.
Netālu jūrā.

Tradīcijas.
Iegūst dzintaru.

Saites.
Espaņjolas sala.