Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Florida, ASV pavalsts

Iespējams, Floridas pavalsts administratīvā centra Maiami nosaukums cēlies no maiamu indiāņiem.

Administratīvais centrs - Maiami.

Aplūkojamie objekti.
      Koraļļu pils. 
Latvieša Eda Lieckalniņa būvēta megalītu pils.
      Bermudu trijstūris. Atlantijas okeānā blakus Floridai.

Vēsture. Pavalsts teritorijā Ancilas upes grīvā Peidžladsonas apmetnē konstatētas senākās pašreiz zināmākās cilvēka klātbūtnes pēdas Ziemeļamerikā.
Floridu nopirka ASV no Spānijas. Vādu "nopirka" šai gadījumā var lietot tikai daļēji, jo vienošanās paredzēja to, ka ASV pārņem visas Spānijas valdības finanšu saistības pret ASV pilsoņiem - t.i. Spānijas vietā nomaksā visus parādus amerikāņiem. Tāda lieta bija iespējama tādēļ, ka koloniālo Spāniju bija pārņēmusi visaptveroša krīze, spēku Floridas aizstāvēšanai amerikāņu iebrukuma gadījumā spāņiem nebija. madridē uzskatīja, ka labāk dabūt par Floridu vismaz kaut ko, nevis zaudēt viņu militāri. Nav gan īsti skaidrs cik iespējams tobrīd bija ASV militārs iebrukums, tomāer Florida tika pievienota ASV, amerikāņiem nomaksājot 5,5 miljonus dolāru Spānijas parāda.
Izmantojot vēju, straumes, buras un kompasu 2020.gada sākumā Floridā beidza savu ceļojumu pāri Atlantijas okeānam seno feniķiešu tipa kuģis “Feniķija” ar britu dēkaini Filipu Bīlu uz klāja - 4.februārī tas piestāja “Coral Ridge” jahtklubā Loderdeilas fortā, Floridā.

Aplūkojamie objekti.
Orlando.

Okeanārijs "Sestais okeāns." Īpašs mākslīgs ezers, pats lielākais jūras akvārijs pasaulē - garums 600 m, dziļums 71 m. Tajā dzīvo vairāk kā 4000 jūras zivju un dzīvnieku sugu. Pa baseina dibenu iet metro un apmeklētāji var vērot haizivis un citus baseina iemītniekus, braukājot īpašos vagoniņos pa caurspīdīgiem tuneļiem. Šis tūrisma kompekss tiek uzskatīts par vienu no mūsdienu pasaules brīnumiem.

Floridsitija.
Džeksonvila.
Jacksonville. Ostas pilsēta Floridā. Dibināta 1816.gadā. Universitāte, muzejs.

Peidžladsonas apmetne. Ancilas upes grīvā, zem ūdens. Vieta, kur konstatētas pašreiz zināmās vissenākās cilvēku klātienes pēdas Ziemeļamerikā - 14 550 gadu.

Kīvesta. Tālākais ASV dienvidu punkts. Brauciens no Maiami uz Kīvestu ir 260 km garš ir skaists - vienā pusē Atlantijas okeāns, bet otrā - Meksikas jūras līci.
Kenedija Kosmosa centrs. Tur ir simulators,kurā var izbaudīt pacelšanos no Zemes ar 28 000 km/st. ātrumu.

Vēju līcis. Bieža NLO parādīšanās vieta.
Povela ezers. Powel Lake. "Klinšu Atlantīda" jeb ezers, kurā slīkst kalni.

Saites.
Amerikas Savienotās valstis.