Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Soomā Dabas parks

Dabas parks Igaunijā.

Raksturojums. Kūdras purvi, neskarti meži un upes, kas pavasara palos pārplūst ievērojamās platībās. Tas notiek ik gadu tāpēc te plūdi tiek saukti par piekto gada laiku. ūdens izkāpj no upju krastiem un plūst pa palieņu pļavām un mežiem. Pārplūst ceļi, pārraujot savienojumus ar ārējo pasauli. palu laikā pa apkārtni var pārvietoties galvenokārt ar laivām. Upes, tāpat kā palieņu pļavas un purvainie meži, ir saglabājušas savu dabisko izskatu un senatnību.  Palu laikos, slīdot pa ūdeni, var redzēt dzīvniekus un putnus, kas parasti ir paslēpušies no cilvēkiem meža biezokņos vai upju krastos vasaras laikā. 

Tradīcijas. Upes un plūdi ir ietekmējuši vairāku Soomā tradīciju attīstību un saglabāšanu. Viena no raksturīgākajām ir vienkoku laivu darināšana, un šīs prasmes tiek nodotas tālāk arī mūsdienās. Senatnē agrīnā pavasara paliem ļaudis gatavojās jau laikus - tika cepts daudz maizes, apkārt dārziem sakrauti baļķi, augļu kastes paceltas uz paliktņiem un uz grīdām krusteniski tika salikti un sanagloti dēļi, lai pali neaiznestu tos no vietas. Augstais ūdens līmenis reizēm saglabājās pat pāris nedēļu. Soomā pat dzīvojamās mājas tika celtas citādi nekā Igaunijā - galvenās durvis ar skatu pret upi.

Tiek piedāvāti izbraucieni ar kanu laivām, pašiem airējot; pikniks vai pārgājiens ar pusdienām - visas aktivitātes gan atkarīgas no laika apstākļiem. 

Pastaiga pa purva laipām, vairāki skatu torņi - tie ļaus labāk iepazīt purva ainavu un tajā notiekošos procesus.

Saites.
Igaunija.
Dabas parki.