Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Atomenerģija, kodolenerģija

Enerģija, kas atbrīvojas kodolreakciju rezultātā.

Francija iestājas par to, lai atomenerģiju atzītu par zaļo resursu.

Krievijas atomenerģētika. Krievijā ir divi federālie atomenerģijas centri - Čeļabinska-70 (Sņežinska) un Arzamasa-16 (Sarova).
Sņežinska bija slapena pilsēta, vēl nesen nebija atrodama nevienā pasaules kartē. Tur atrodas Federālāis kodolcentrs Nr.2 un akadēmiķa Zababahina (izveidotājs un pirmais vadītājs) vārdā nosauktais Viskrievijas tehniskās fizikas zinātniski pētnieciskais institūts. Tajā ierobežota jebkāda veida transporta iebraukšana. Šeit komplektēja leģendāro "Kuzjas māti," vairāk kā 50 megatonnu superbumbu - tā to iesauca Ņ.Hruščovs. Bumbu aizveda uz aizpolāro Oļeņegorskas aerodromu. Šeit to ar lidmašīnu pacēla gaisā, aizveda uz Novajazemļu un nometa iecerētajā vietā. Toreiz trieciena vilnis 3 reizes esot apskrējis Zemi, milzīgā "sēne" aizēnojusi sauli. Ņenci nosprieda, ka atgriezies ļaunais gars Omoļs. Tai dienā esot izbiruši stikli daudzās Helsinku, Oslas un Stokholmas mājās. Šīs valstis esot iesniegušas prtestus,ASV un NATO valstis esot iztrūkušās. Tikmēr Ņ.Hruščovs no ANO tribīnes saucis: "Es jums parādīšu Kuzjas māti!"
Sņežinskā ražojuši arī nelielos 20-30 kg smagus pārnēsājamus kodollādiņus, kasbijuši dažu īpašu krievu kara daļu bruņojumā. 1980.gados šādus lādiņus gan amerikāni, gan krievi izjauca un likvidēja. Tomēr 2003.gadā Dž.Bušs parakstīja par pavēli atsākt tādu lādiņu ražošanu un krievi arī ņēmās tos atkal ražot.
1961.-1962.gados Sņežinskā atstrādāja kodolraķešu palaišanu no zemūdenēm.