Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Leopardi

Kaķu dzimtas plēsēji.

Lielākie šimpanžu ienaidnieki. 

Vienu reizi novērots arī Latvijā, kad bija izbēdzis no Grodņas ZOO un gāja cauri Latvijai - viņu nomedīja 1960.gada 1.aprīlī pie Limbažiem.

Sniega leopardi. Šis savvaļas kaķis ar apmēram metru garo asti ir Sibīrijas dienvidu karalis - sniega leopards. Plēsēju savvaļā ieraudzīt ir ļoti grūti, jo tie pārvietojas klusi un teju nemanāmi, turklāt lielākoties mitinās kalnainos apvidos. Visvairāk viltīgo zīdītāju uzturas tieši Krasnojarskas apgabalā Krievijas Sibīrijā. Savvaļā lēš no 4500 līdz 8000 īpatņiem.
Šī skaistā kaķu dzimtas pārstāvja simbols ir viņa aste. Tā ir apmēram metru gara, un to dzīvnieks izmanto gan līdzsvaram, gan arī, lai aukstā laikā apsegtu ķermeni un purnu. Amizants plankumainās radības paradums ir nēsāt asti mutē. Tam ir pavisam vienkāršs izskaidrojums – astes muskuļi visas dienas garumā nogurst, un to nest kļūst par smagu.
Vientuļie mednieki ar plankumaino kažoku ir aizsargājama suga, kas ir īpaši tuvu izmiršanai tieši viņu skaistās rotas dēļ, no kuras gatavo apģērbus un citus izstrādājumus. Jau 40 gadus Sietlā darbojas bezpeļņas organizācija, kas cīnās par sniega leopardu aizsardzību.

Kopš 2004.gada tiek uzskatīts par izmirušu Taivānas dūmakainais leopards.

Saites.
Kaķu dzimta.