Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Britu astrofiziķis Stīvens Hokings joprojām baidās no citplanētiešiem

Slavenais britu astrofiziķis Stīvens Hokings 2010.gadā paziņoja, ka augsti attīstītie citplanētieši visticamāk ir alkatīgi laupītāji, kuri klejo pa Visumu, meklējot planētas, kuras iekarot un kolonizēt. Arī 26 minūtes garajā dokumentālajā filmā “Stephen Hawking's Favorite Places” britu zinātnieks atkārtoti brīdina, ka cilvēcei vajadzētu būt ļoti piesardzīgai, cenšoties nodibināt kontaktus ar ārpuszemes civilizācijām.

Kādu dienu mēs varam saņemt signālu no planētas, piemēram, Gliese 832c, filmā teica Hokings. Taču mums ir rūpīgi viss jāpārdomā, pirms sūtīt atbildi, viņš turpināja. Cilvēces sastapšanās ar augsti attīstītu ārpuszemes civilizāciju var beigties tāpat, kā vietējo amerikāņu satikšanās ar Kristoforu Kolumbu 1492.gadā.

Ne visi astronomi pievienojās Hokinga bažām. Viņi norāda, ka ikviena ārpuszemes civilizācija, kura ir pietiekami attīstīta, lai sasniegtu Zemi un atrodas atbilstošā attālumā, par cilvēces esamību ir jau informēta no radio un televīzijas signāliem, ko cilvēce ir raidījusi kosmosā, sākot ar XX gadsimtu.

Citplanētieši ir tikai viens no pieciem tematiem filmā, kurā Hokings kosmosa kuģī virtuāli apceļo Visumu.

Hokings novēro “Lielo Sprādzienu,” kurā dzima Visums, apmeklē milzu melno caurumu, kas atrodas pašā “Piena Ceļa” galaktikas centrā, dodas uz eksoplanētu Gliese 832c, pēc tam lido uz Saturnu mūsu pašu Saules sistēmā. Hokinaga kosmiskais ceļojums noslēdzās Santabarbarā, Kalifornijā.

Avots:
space.com

© Aliens.lv. Pārpublicēt atļauts tikai ievērojot ŠOS NOTEIKUMUS.