Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Baltās maģijas speciālists palīdz policijai izpētīt pie vēlēšanu iecirkņa atrastu, iespējams, nolādētu kokosriekstu

Vēlēšanu rezultātu negodīga ietekmēšana ir problēma, kas pastāv gandrīz visur, kur ir demokrātija. Ja Latvijā tā visbiežāk ir slēptā reklāma vai krievu/latviešu kārts izmantošana, tad Maldīvu salu iedzīvotāji, lai panāktu sava kandidāta uzvaru, nereti liek lietā arī buršanos.

Šī gada 3.septembra rītā, kā ziņo minivannews.com, Kāfu (Kaafu) atola Guraidhoo salā, netālu no skolas, kur atradās viens no 7.septembrī gaidāmo prezidenta vēlēšanu iecirkņiem, skolnieki pamanīja “aizdomīgu” kokosriekstu. Bērni par to ziņoja direktoram, kurš, noprazdams, ka lieta var nebūt īsti “tīra” un kokosrieksts, iespējams, ir nolādēts, izsauca policiju. Likumsargi paši saviem spēkiem augļa maģisko bīstamību nespēja novērtēt un lietā iesaistīja rukjas (islāma baltās maģijas -“ruqyah”) speciālistu, kurš atzina, ka tas ir viltojums. Saņēmuši šo atzinumu, policisti par kokosriekstu vairāk neinteresējās.

„Četras collas lielajā kokosriekstā, kuru kāda nezināma persona bija novietojusi labi redzamā vietā, laukumā netālu no skolas, bija arābu valodā rakstīts korāna pants (sūra),” - CNM News stāstīja kāds Guraidhoo iedzīvotājs. „Tā nebija īsta fandita (melnā maģija - “fanditha”) uz kokosrieksta. Ja tā būtu fandita, tur varētu būt arābu burti un cipari, nevis sūra,” viņš skaidroja.

„Šķiet, ka tas bija kaut kas līdzīgs jokam, nedarbs, iespējams, izdarīts ar nolūku brīdināt saliniekus, lai nemēģina ar maģijas palīdzību iespaidot vēlēšanu norisi un ņem vērā, ka policija pastiprināti patrulēs pie iecirkņa, to uzraugot arī naktī.”

Šis nav pirmais gadījums, kad Maldīvu salu iedzīvotāji izmanto maģiju, lai atturētu līdzpilsoņus no došanās pie balsošanas urnām jeb panāktu, lai tie balso par kādu noteiktu partiju vai deputāta kandidātu. Jau šī gada jūlijā Guraidhoo salas skolas audzēkņu vecāki, raizējoties par iespējamo buršanu, nedeva savu piekrišanu vēlēšanu iecirkņa ierīkošanai mācību iestādē. Viņi bija pārliecināti, ka salā ir kāda ragana, kas jau iepriekšējo vēlēšanu laikā, lai panāktu labākus rezultātus Maldīvu Progresīvajai partijai, uz iecirkni raidīja melnās maģijas zintis, kuras skāra arī bērnus, kas tajā laikā atradās skolā.

„Meitenes skolā iedzīvojās galvassāpēs un ģība jau vairākus gadus,” - paskaidroja salas avots.

Galu galā – domājams, citu, piemērotu telpu trūkuma dēļ – vēlēšanu komisija tomēr nolēma biļetenu kastes izvietot Guraidhoo skolā, neņemot vērā vecāku bažas, ziņo CNM News.

Vēlēšanu komisijas vadītājs mierinājis vecākus, ka komisija uzņemsies pilnu atbildību, ja skolā notikšot kāds, ar melno maģiju saistīts incidents.

Melnā maģija Maldīvās sagādā problēmas ne tikai vēlēšanu sakarā. Daudzi salinieki tic raganu  esamībai un nelaimes gadījumi vai saslimšanas nereti tiek skaidrotas ar nobūrumu. Savukārt islāma reliģiskās organizācijas rīko baltās maģijas, rukjas kursus, kuru laikā dalībnieki tiek apmācīti, kā dziedināšanas vai aizsardzības nolūkā pareizi skandējams korāns.

Avots:
minivannews.com  

Brīvpieejas materiāls. Pārpublicēt atļauts tikai ievērojot ŠOS NOTEIKUMUS.