Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Krokodilu svētezers

Kachically.
Leģendārs ezers ar krokodiliem Gambijā, kura ūdenim piedēvē dziedinošas īpašības.

Atrašanās vieta. Gambija, netālu no Bakavas (Bakau) pilsētiņas, džungļu biežņā.

Apraksts. Bodžangu cilts nēģeri uzskata krokodilu par svētu dzīvnieku, kuram nekādi nedrīkst darīt pāri, jo tas uz Zemi atsūtīts no debesīm. Tādēļ tos neaiztiek un arī paši krokodili arī it kā ievēro neitralitāti. 
Lielākā daļa tūristu, kas ierodas pie ezera, ir sievietes, jo bodžangi apgalvo, ka neauglīga sieviete nomazgājoties ezera ūdenī, kļūst spējīga tikt pie bērniem. Pirms apmazgāšanās un tās laikā bodžangu burve skandina buramvārdus, kas līdzinās dziedāšanai un stenēšanai. Burve arīdzan brīdina, ka rituālam būs efekts tikai tad, ja laulātie viens otram būs uzticīgi.
Burve no tūristiem nekad neņem naudu, bet tai var visu ko uzdāvināt. Bodžangi uzskata, ka, ja nauda tiks ņemta, tad Krokodilu svētezera ūdens dziedējošais spēks pazudīs.
Runā, ka apmazgāšanās patiesi daudziem palīdzot. Daudzas britu tūristes, kas tikušas aptaujātas, apgalvoja, ka mazgāšanās rituālam patiesi bijis vajadzīgais efekts. Varbūt, ka tas skaidrojams ar pašiedvesmu, tomēr veselības tūristu skaits pie ezera palielinās.

Saites.
Brīnumainas izdziedināšanās.
Gambija.