Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Brīnumainās izdziedināšanās

Reliģiskas sajūsmas un pat ekstāzes rezultātā notiekošas fiziskas izdziedināšanās. Bieži vien vērojamas tādās reliģisku kultu vietās, kas jau izsenis saistītas ar šamanismu un Citpasauļu izpausmi, kā piemēram, Fatima, Lurda, Noka u.c.
Liepājas Sv.Annas luterāņu baznīcas mācītājs Jānis Bitāns: „Esmu bijis liecinieks aizlūgumam, pēc kura cilvēkam, par lielu izbrīnu ārstiem, ir absolūti izzudusi onkoloģiska kaite.”

Brīnumainās izdziedināšanās vietas.
      Epidaura. Senajā Grieķijā tādas izdziedināšanās notika asklepionos - Asklēpija svētnīcās, īpaši Epidaurā.
      Gegarda klostera svētais avots. Armēnija.

Hieropoles brīnumi. Par "elles vārtiem" antīkajā pasaulē dēvēja alu, kura, no tās izplūstošo indīgo tvaiku dēļ tika uzlūkota kā viena no ieejām Aīda-Plūtona pārvaldītajā mirušo valstībā. Līdzās alai un pie tās esošajiem ārstnieciskajiem sēra avotiem apm. III gs.pmē. tika ierīkots Plutonions - veļu valdniekam Plūtonam veltīts templis, uz kuru, cerot vai nu uz izārstēšanos vai uz pravietisku zīmju saņemšanu sapnī, no tuviem un tāliem apgabaliem devās svētceļnieki.
Arheologi, vadoties no pašlaik pieejamās informācijas, ir izteikuši hipotēzi, ka V gs. Hieropoles Plutoniona ieeja, iespējams, tikusi noslēgta, lai pagāniem neļautu tur veikt to ceremonijas un rituālus. Tomēr svētdarbības turpinājušas alas priekšā un cilvēki, cerībā uz brīnumainu izārstēšanos, par spīti oficiāliem aizliegumiem un nosodījumiem, joprojām devušies uz karstajiem Hierapoles avotiem.

      Krokodilu svētezers. Gambija.

Sapropeļa ezeri. No grieķu val. vārdiem sapros - "puvis." un pelos - "dubļi," "dūņas." 
Ezeri, kura dibenā nogulsnējies un sablīvējies organisko atlieku slānis.
Pirmo reizi sapropeļa avots esot atklāts tā. Reiz kādam Urālu zemniekam saslimis zirgs - pa ādu gājuši kaut kādi izsitumi. Zemnieks zirgu aizvedis no sādžas, lai neaplipinātu citus mājdzīvniekus, un apmeties pie tuvākā ezera. Bet zirgam iepaticies gulēt ezera krastā, dziļi ierokoties dūņās. Un pēc kāda laika zirgs kļuvis vesels. 
Šodien ar sapropeli ārstē arī cilvēku kaites - apdegumus, brūces, ādas slimības, pat sirds-asinsvadu un nervu slimības. Ir pamanīts, ja sapropeli pievieno dzīvnieku barībai, tad tie ātrāk aug. Sapropelis ir ļoti labs mēslojums lauksaimniecībā. Ķīmijā sapropeli izmanto skābes iegūšanai, ražo līmi kā izejvielu celtniecības un elektroizolācijas materiāliem.

      Sofronistīrs. Leģendārs akmenis Grieķijas Tēbās ar, iespējams, dziedinošām īpašībām.
      Sortes avots. Spānija.
      Sudraba akas. Sīrija.

      Valmieras acu avotiņš. Tāds agrāk bijis pie Valmieras, tā ūdens bijis ārstniecisks acīm. Tad tas aizgruvis, un labu laiku cilvēki vēl likuši mitrās smiltis pie acīm. Tagad vieta esot pazaudēta.

      Žirovičas peldvieta. Baltkrievija, Grodņas rajons.

Aglonas avots. Ir Aglonas parkā, nosaukts Sv.Antona vārdā. Tika atklāts XIX gs. Sākumā dominikāņu klostera dārzā. Tas ir sērūdens avots, vēsturiskie apraksti apgalvo, ka tam piemītot dziednieciskas īpašības. XIX gs. svētceļnieki ieradās blakus klosterim dominikāņu tēvu uzceltajā slimnīcā, lai mērcētos ārstnieciskajās vannās. Šobrīd avots savas ārstnieciskās īpašības esot zaudējis, taču tradīcija Aglonā svētceļojuma laikā paņemt šī avota ūdeni, joprojām spēkā.

Saites.
Reliģija un reliģiozitāte.