Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Rozvelas incidents

Roswell UFO incident.
Pats skaļākais un skandalozākais stāsts no visiem, kas ir sakarā ar NLO avāriju, notikusi 1947.gada 2.jūlijā Rozvelā (ASV).

Notikuma vieta. Rozvelas pilsētiņas apkaime Jaunmeksikas pavalstī ASV.

Notikumu gaita. 1947.gada 1.jūlijā debesīs virs Ņūmeksikas tika novērots NLO. To fiksēja militāristi savos radaru ekrānos Rozvelā, Vaitsendā un Alomogordo.
2.jūlijā objekts atkal parādījās virs Rozvelas. Radaru ekrāni rādīja, ka NLO lidoja ziemeļrietumu virzienā. Militāristus pārņēma satraukums. Kā nekā neindificētais objekts lidoja virs slepenas teritorijas - 1945.gada Vaitsendas izmēģinajumu poligonā tika uzspridzināta pirmā atombumba. Militāristus nervozus darīja arī tas, ka kalnu dēļ radarā kontrole bija nepilnīga. Dažos rajonos radaru ekrānos kļuva redzami tikai tie lidojošie objekti, kuri pārvietojas 3000 m augstumā un augstāk. Tāpēc NLO no radaru ekrāniem atkal un atkal pazuda un parādījās citā vietā. Brīžiem tas lidoja zem uztveršanas zonas. 2.jūlijā Sīvs Makenzijs, kas dienēja Rozvelas karabāze, pēc pretgaisa aizsardzības komandas brigādes ģenerāļa Martina Skenlona pavēles pārņēma dienestu Vaitsendas teritorijā. Viņš 24 stundas nosēdēja pie radara ekrāna. Stīvs Makenzijs ar kolēģiem bija pārliecināts, ka debesīs kustas pilnīgi reāls objekts.
1947.gada 2.jūlijā netālu no Rozvelas pilsētas ASV Jaunmeksikas pavalstī nokrita kāds nezināms objekts un krišana beidzās ar stipru sprādzienu. Simtiem cilvēku kļuva par šī notikuma aculieciniekiem - arheoloģijas studenti, kovboji, fermeri.
4.jūlijā Rozvelā ieradās pirmā militāristu grupa. Tās dienas vakarā mūķenes Sv.Marijas hospitālī novēroja nezināmu lidojošu objektu. Laikā starp 23.00 un 23.30 spožs, spīdošs objekts "ziemeļos" nokrita no debesīm. Klostera priekšniece Mērija Bernadete un māsa Kestrāno domāja, ka nokritusi lidmašīna un aizlūdza par bojāgājušo cilvēku dvēselēm. Kaprālis E.Pailss arī redzēja dīvaino objektu. Viņš domāja, ka tā bija neparasti spoža komēta. Objekts kustējās šķērsām pāri debesīm un tuvojās zemei. Komētai tāds ātrums bija par lēnu. Objektu ieskāva oranža gaisma. Ap pulksten 23:00 militāristi radaru ekrānos pamanīja dramatiskas pārmaiņas. Neidentificētais lidojošais objekts sāka pulsēt. Tas it kā uztūka, bet tad atkal saruka tikpat liels, cik iepriekš. Pēkšņi objekts pazuda no radaru ekrāna. Tas ļoti satrauca militāristus.

Vietējo iedzīvotāju atradumi. Pie NLO vraka pirmie nonāca vietējie iedzīvotāji. 5.jūlija rītā Dr.Karija Holdens no Teksasas Tehnoloģiskās universitātes kopā ar savu grupu kāda rančo teritorijā pie Rozvelas atrada kaut kāda vraka atliekas: "Tas izskatījās kā nokritusi lidmašīna bez spārniem, bet ar ļoti resnu rumpi." Avārijas vietā Dr.Karija Holdens pamanīja trīs nedzīvus ķermeņus. Divi atradās ārpus vraka, viens objekta iekšpusē. To varēja redzēt pa caurumu objektā.
Lūk, kas par to tika rakstīts kādā amīšu žurnālā: "Breizels devās uz klajumu aplūkot atlūzas. Pirmā lieta, ko viņš pacēla no zemes, viņu satrieca. Stērbele bija plāna kā folija, itkā metāliska, taču pavisam bez svara. To varēja spaidīt un burzīt kā vien vēlies, tācu tā tūdaļ pat pēc tam atkal pieņēma iepriekšējo formu. Breizela rokās bija gabaliņš - gandrīz bez svara. No balsas koka? Bet ass nazis nespēja to saskrāpēt. Mēģināja to apdedzināt ar šķiltavām. Taču iedomātais koks pat nepārogļojās.
Breizels turpināja vākt dīvainās atlūzas. Ārkārtīgi tieva zīda šņore, likās, izšķīdīs rokās, taču no mēģinājuma to saraut nekas neizdevās. Uz melnas metāliskas plāksnes Breizels uzgāja ko līdzīgu monogrammai vai hieroglifam. Ziemassvētkos viņš bērniem bija pircis ķīniešu plaukšķenes kārbās, kas bija rotātas līdzīgiem hieroglifiem. Satriektais fermeris sāka starp atlūzām meklēt priekšmetus ar noslēpumainajām rakstu zīmēm. To izrādījās visai daudz - vieni bija gaiši rozā, citi mēļi. Reizēm rakstu zīmes grupējās stabiņos, gluži kā saskaitāmie cipari...
Breizela meita, Betsija Breizela, vīra uzvārdā Šraibera, tajās dienās atradās rančo. Viņai bija 12 gadu. Viņa pastāstīja: "Tie bija līdzīgi cipariem, visādā gadījumā es tos uztvēru kā ciparus. Iespējams tādēļ, ka tie izvietojās stabiņos, kā mēs izvietojam ciparus saskaitīšanai. Tomēr mūsu cipariem tiem pavisam nebija līdzīgi." Bet Džesija Marsela, vēl viena vietējā iedzīvotāja, teica: "Tais atlūzās mani pārsteidza viena lieta: daudzi atradumi pēc skata līdzinājās pergamentam, kas bija izraibināts ar cipariem un simboliem, ko, trūkstot citam apzīmējumam, es būtu nosaukusi par hieroglifiem, jo tie nebija saprotami. Izlasīt tos bija neiespējami, tie bija simboli, citiem vārdiem sakot, kaut kas, kas apzīmēja kaut ko, un pie visas to daudzveidības tie bija veidoti pēc viena principa. Tie bija rozā un mēļas krāsas." Viņas 11-gadīgais dēls precizēja: "Ēģiptiešu hieroglifi, domājams, var sniegt par tiem vislabāko priekšstatu. Tikai ar to atrunu, ka to zīmju vidū nebija dzīvnieku figūriņu, kas raksturīgs ēģiptiešu hieroglifiem."

Humanoīdu atliekas. Vietējie iedzīvotāji sakās redzējuši humanoīdu atliekas - tie bija neliela auguma, neproporcionāli lielām galvām un ogles melnām acīm. Vārdu sakot, tipiski Pelēči. Avārijas vietā Dr.Karija Holdens pamanīja trīs nedzīvus ķermeņus. Divi atradās ārpus vraka, viens objekta iekšpusē. To varēja redzēt pa caurumu objektā.

Kaufmaņa liecība. Trijstūra formas (mantras?) NLO tai pašā nabaga Rozvelā novērojis ASV GKS darbinieks (precīzāk - ASV GKS stratēģiskā komandsastāva loceklis) Frenks Kaufmanis 1947.gada 7.jūlijā (tātad jau pēc Rozvelas NLO avārijas?!). NLO izmēri - 5x7 m. Šis Kaufmanis it kā esot piedalījies kādas noslēpumainas "atbalss" fenomena izmeklēšana, kura izveidojusies pēc gaisakuģa (kāda?) bojāejas. Kaufmanis ieradies avārijas vietā un ieraudzījis, pēc viņa vārdiem, mantrai(?) līdzīgu gaisakuģi ar šūnam līdzīgām iedobem apakšdaļā. Notikuma vietu aši ierobežoja un objektu aizveda uz Rozvelas karabāzi.

Militāristu darbība katastrofas rajonā. Katastrofas rajonu visai žigli aplenca un norobežoja militāristi, kas to atbrīvoja no nepiederošiem cilvēkiem, bet atlūzas savāca un aizveda. Tie savāca gan vraku, gan vairāku humanoīdu mirstīgās atliekas, pie tam iespējams, ka viens vai pat vairāki no būtnēm vēl bija dzīvi. Lidaparāta atliekas un humanoīdi tika izvesti uz vairākām GKS bāzēm.
Notikumiem Rozvelā tika uzlikts slepenības zīmogs. Lai nomierinātu sabiedrību, militāristi apritē palaida dezinformāciju, ka pie Rozvelas patiesībā tika atrasta nokritusi metereoloģiskā zonde.
1947.gada 8.jūlijā Rozvelas gaisa spēku bāzes preses virsnieks Valters Hauts izplatīja preses relīzi, kurā pavēstīja par tuvējā rančo avarējušu “lidojošo šķīvīti.”
Nākamajās dienās, kad jau valodas par avarējušu citplanētiešu kuģi bija izplatījušas pa visu ASV, preses konferencē Aizsardzības ministrijas pārstāvji paziņoja, ka katastrofu cietusi armijas meteroloģiskā zonde.
Tomēr izpatījās informācija, ka katastrofas vietā atradušies dīvainu pundurveida humanoīdu līķi, kuri kopā ar lidaparāta vraku aizvesti uz Zonu-51. Starp it kā citplanētiešu mirstīgo atlieku redzējušajiem lieciniekiem bija arī Valters Hauts.

Vēlākais. No tā laika Rozvelas gadījums ir daudz un dikti pētīts, aprakstīts vairākos desmitos biezu grāmatu, milzīgā skaitā avīžrakstu, daudzās TV programmās, mākslas un dokumentālajās filmās. Šai lietā veikta pat īpaša valdības izmeklēšana. Pat ASV varas iestāžu pašā augšā nenoliedz, ka kaut kāda katastrofa te ir notikusi, strīdi notiek par izvesto atlūzu izcelsmi un likteni.
Meklējumu galvenais secinājums ir tāds, ka Rozvelā tiešām avarējis Atnācēju gaisakuģis, kura četri piloti pametuši to pirms sprādziena. Visi atradumi tikuši pārvesti uz Raitpatersonas GKS bāzi, kas atrodas Ohaijas pavalstī, kur to rūpīgi analizēja grupa MJ-12. NLO atlieku izpēte esot sekmējusi daudzu svarīgu zinātnisko atklājumu - tranzistoru, integrālo mikroshēmu, raķešu lāzeru paštēmēšanas iekārtu, optisko šķiedru produktu utt. - parādīšanos.
1994.gadā Gaisa spēki publicēja ziņojumu, kurā atklāja, ka Rozvelas balons bijis daļa no slepenas militāras programmas "Project Mogul", kurā, izmantojot ar mikrofoniem aprīkotus, atmosfēras augšējos slāņos lidojošus balonus, veikti novērojumi PSRS kodolizmēģinājumu atklāšanai. Saprotams, ka šādu informāciju ASV valdība tolaik nekādi nevarēja publiskot, no nacionālās drošības viedokļa pieņemamāk bija klusējot atbalstīt vai pat veicināt avarējuša citplanētiešu kuģa versiju nekā atklāt patiesību.
Diezgan strīdīgu materiālu par Rozvelas incidentu ir atstājis leitnants Valters Hauts. 2012.gadā tīmekļa vietnē publicēts 26 sekunžu garš fragments no 1999.gada magnetofona lentas ieraksta, kurā leitnants liecina, ka redzējis vienu citplanētieša ķermeni. Savukārt 2002.gadā juristu klātbūtnē parakstītā dokumentā Hauts apgalvo, ka angārā redzējis divus humanoīdu ķermeņus. Vēl senākā, 1993.gadā parakstītā dokumentā leitnants ne ar pušplēstu vārdu nepiemin, ka 1947.gadā jūlijā būtu redzējis citplanētiešu mirstīgās atliekas, pat ne pašu disku. Hauta pretrunīgās liecības liek vilties ufoloģijas interesentiem, ja vien tie vēlamo neuzlūko par esošo...

Rozvelas incidenta reālais izskaidrojums.
"Mogul" projekts. Slepens amerikāņu valdības projekts ar gaisa balonu izmantošanu, lai noklausītos krievu kodolizmēģinājumus. Mūsdienās visticamākais Rozvelas incidenta skaidrojums. 
NLO iespēris zibens. Ir hipotēze, ka Rozvelas avārijā bijis vainojams spēcīgs zibens, kas iespēris NLO. Aculiecinieki redzējuši kā pēc tā NLO spēji piezemējies un ietriecies zemē vairāku kilometru attālumā no Rozvelas.

Liecinieki.
Džeisijs Marsels jaunākais. Mira 2013.gadā. Bija pēdējais dzīvais cilvēks, kas pats pieskāries Rozvelas atlūzām.

Akadēmiskās zinātnes attieksme. Vairums zinātnieki uzskata "Mogul" projektu par pārliecinošu izskaidrojumu Rozvelas incidentam.

Vēl līdz pat šim nav atbilžu uz šādiem jautājumiem:
1. Kas 1947.gada jūlijā pie Rozvelas nokrita - citplanētiešu kosmosa kuģis vai kas cits?
2. Vai tā paliekas kopā ar citplanētiešu līķiem joprojām tiek uzglabātas Zonā-51?

Raksti.
Publicē audioieraksta fragmentu ar liecinieka "apstiprinājumu" Rozvelas NLO katastrofai.

Saites.
NLO avārijas.
NLO novērojumi XX gadsimtā.
Rozvelas akmens.