Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Burvis iet bojā garu izdzīšanas rituālā Šrilankā

Nesen mēs rakstījām par Zimbabves burvi, kurš, iespējams izmantojot indi, nogalināja divas vecas sievietes, cenšoties izdzīt no tām goblinus (sk. Burvestības, maģija un māņticība Zimbabvē, aliens.lv, 17.08.2013.). Tomēr ne vienmēr ļauno garu izdzīšana ir bīstama to apsēstajām personām. Dažreiz cietējs var būt arī pats izdzinējs. Īpaši jau gadījumos, kad gari iemitinājušies nedzīvā objektā, kā tas noticis Šrilankā, kur kāds vietējais burvis gājis bojā, mēģinot no tiem atbrīvot ciemata skolotāja māju.

32 gadus vecais vīrietis, ko policija identificējusi kā Maksi Kastro, š.g. septembra sākumā ieradies pie valsts lielākās pilsētas Kolombas pievārtē esošā Pelanvates ciemata skolotāja mājas, kur vispirms upurējis kaķi un tad licis, lai klātesošie to dzīvu aprok seklā kapā. Burvis teicis, ka viņš jāizrok, tiklīdz došot signālu, caur zemi izbāžot laukā zobenu.

Tomēr pagājušas trīs stundas un zobens kā nav, tā nav parādījies. Beidzot rituāla skatītāji nolēmuši, ka kaut kas nav labi un burvi atrakuši. Diemžēl, viņš jau bijis miris.

Garu izdzinēju uz savu māju bija ataicinājis pats skolotājs, kurš viņa rīkoto rituālu bija redzējis kādā templī pirms sešiem mēnešiem. "Viņš teica, ka man ir uzlikta nelaime, jo kāds pie manas mājas esot izbārstījis cilvēku pelnus. Taču viņš, ar atbilstošu rituālu, to varot izlabot," - vietējai radio stacijai pastāstīja skolotājs Vasanta Bandara.

Šrilankā, kur aptuveni 70% iedzīvotāju ir budisti, māņticība, tai skaitā ticība melnajai maģijai, buršanai un eksorcismam ir plaši izplatīta parādība. Ļoti svarīga loma valstī tiek atvēlēta astroloģijai, kura tiek izmantota arī oficiālu norišu plānošanā. Par astroloģijas nozīmi šajā Dienvidāzijas valstī liecina, piemēram, 2012.g. decembrī Šrilankas kultūras ministrijas rīkotais Valsts astroloģijas balvas pasniegšanas pasākums.

Brīvpieejas materiāls. Pārpublicēt atļauts tikai ievērojot ŠOS NOTEIKUMUS.