Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Ufoloģija

Devianta zinātnes nozare, kas pēta citplanētu dzīvības formu izcelšanos un ietekmi uz Zemes biotehnosfēru un to izpausmi kā NLO un to izsauktajām antropomorfajām un citām fenomenālām parādībām.

Šaurāk to traktē kā zinātni par NLO un to izsauktajām AP. Ufoloģija kā zinātnes nozare sāka attīstīties XX gs. 40.-50.gados, kad parādījās liels daudzums NLO aculiecinieku, kas lietoja tādus apzīmējumus kā "lidojošie šķīvji" un "zaļie cilvēciņi." 

Vēsture. XX 60.gados ASV GKS pārstāvji fiksēja analoģiskus faktus par NLO, un tie izplatījās pasaulē. 70.-80.gados NLO pētniecība kļuva pamatīgāka. Jau tika aplūkota fenomena fiziskā iedaba, analizēja savākto informāciju, izvirzīja jaunas versijas un hipotēzes. Raksturīga NLO dzīvnieku sakropļošana, cilvēki melnā.
90.gados ufoloģijā notika radikālas pārmaiņas - radās atkal jaunas hipotēzes un parādījās jauni faktiskie materiāli. Atnācēji sāka biežāk apmeklēt zemiešus, biežāk parādījās Apļi laukos un tie bija sarežģītāki. Uzradās čupakabra
2005.gadā, kad britu varas iestādes pēc gadiem ilgas noliegšanas bija spiestas atzīt, ka izmeklējušas ziņojumus par novērotiem NLO.
2008.gadā Vācijas iekšlietu ministrs Dr.Volfgangs Šāble (Wolfang Schäuble) kategoriski noliedza, ka Vācijas valdība jebkāda veidā būtu bijusi saistīta ar NLO pētniecību, taču šī sabiedrības krāpšana cieta fiasko 2009.gadā, kad ufologs Roberts Fleišers (Robert Fleischer) publicēja ziņas, kas liecināja, ka ar ārpuszemes objektu izpēti nodarbojusies īpaša, no zinātniekiem sastāvoša parlamentārā nodaļa.
Tagad ufologu pētījumi kļuvuši daudz sistēmiskāki un mēģina visu ufoloģijas problemātiku aplūkot kopsakarībās. Ir vairāki neizpētīti ufoloģiski komponenti: izpētes objekts - NLO, pakārtots izpētes objekts - zemes iedzīvotāji ar īpašām psihofiziskām spējām un to mijiedarbība Zemes biotehnosfērā. Liels palīgs šai pētniecībā ir uzticama informācijas banka.

2022.gada jūnijā NASA-ā tika izveidota īpaša grupa NLO fenomena (NASA-ieši lieto terminu Unidentified Aerial Phenomena jeb UAP) pētīšanai. Tās vadītājs bija Deivids Spergels. Sāk mainīties NASA-s attieksme pret NLO fenomena jautājumu - no noliegšanas un "atmaskošanas" uz patiesu pētniecību un atklātību. Tamdēļ 2023.gada 31.maijā tika noturēta apspriedes tiešraides translācija šai jautājumā.ma ir stigmatizēta. Viens no pētnieku uzdevumiem ir šo stigmu mazināt vai pat noņemt, lai atvieglotu datu vākšanu. Daži zinātnieki par to tikuši vajāti, arī tīmeklī. Tas noticis tādēļ, ka ilgu laiku NASA strādājusi, lai ziņojumus par NLO "atmaskotu" - nu pieeja jautājumam būtu jāmaina.

Lasījumu beigās grupas līdzstrādnieki atbildēja uz skatītāju jautājumiem. Starp tiem bija ar: "Ko NASA no mums slēpj?" Uz to Dens Evanss (NASA) atbildēja, ka NASA tiecas uz atklātību, un tieši tādēļ organizēta šādas sarunas translācija tiešraidē.

https://www.youtube.com/watch?v=3gTLZnEpCbs

Ufoloģijas muzeji.
      Ufoloģijas muzejs Volgogradas apgabalā. Žirnovas rajons, Dobrinkas ciems, skola - Музей «Уфологии и „Космопоиска“, tiek veidots.
      Ufoloģijas un ekoloģijas muzejs Volgogradas apgabalā. «Музей уфологии и экологии», Daņilovas rajonā, V.Dobrinkas ciems, skola, tiek veidots.

Raksti.
Ufologi publicē ziņojumu par Kanādā pēdējo 25 gadu laikā novērotajiem NLO.
Tiesas spriedums liek Vācijas valdībai publicēt slepenos dokumentus par NLO.

Saites.
NLO.