Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Vai 10 000 gadus seni alu gleznojumi Indijā attēlo būtnes no Visuma?

Akmens laikmetā Indijas iedzīvotāji būs piedzīvojuši pārsteidzošu notikumu - dievu nolaišanos no debesīm. Šis notikums ir iemūžināts 10 000 gadus vecos klinšu gleznojumos aizvēsturiskās alās, kas atrodas Bastaras rajonā, Čatīsgaras pavalstī, Indijā.

Aizvēsturiskie gleznojumi, kas atrasti alā pie Garamas (Gharama) pilsētas, varētu norādīt uz citplanētu ceļotāju ierašanos Indijā jau sirmā senatnē, ir pārliecināts indiešu arheologs J.R.Bagats (Bhagat). Tie attēlo humanoīdus ar neizteiksmīgām sejām un trijkāju objektu, kas, iespējams, ir lidojošs transporta līdzeklis.

Minētais arheologs uzskata, ka atklātie alu gleznojumi ir pierādījums paleokontakta hipotēzei, kura vēsta, ka aizvēsturiskos laikos Zemi apmeklēja attīstītas citplanētu civilizācijas pārstāvji.

Kā ziņo "Times of India," Čatīsgaras pavalsts „Arheoloģijas un kultūras departaments” plāno kopā ar NASA un Indijas Kosmosa pētniecības organizāciju izpētīt aizvēsturiskos gleznojumus, kuros it kā attēloti citplanētieši un NLO.

Paleokontakta liecība vai aizvēsturisko cilvēku iztēle?

Atklātie klinšu zīmējumi liecina, ka jau aizvēsturiskos laikos cilvēki redzēja vai iztēlojās būtnes no citām planētām. Pašlaik Čatīsgaras pavalstī nav neviena speciālista, kurš varētu viest skaidrību par to, ko īsti attēlo šie mākslas darbi, kaut gan redzams, ka ļoti nepieciešami tālāki pētījumi, stāsta indiešu arheologs Bagats.

Humanoīdās būtnes attēlojošie alu gleznojumi uzgleznoti ar dabas krāsvielām un, par spīti gadu tūkstošu ritējumam, tikai mazliet izbalējuši. Savādi gleznotās būtnes rokās tur kaut ko līdzīgu ieročiem un tām iztrūkst dažas cilvēkiem raksturīgas pazīmes - deguns un mute. Nedaudzos zīmējumos redzamas figūras, kas valkā astronautu skafandriem līdzīgus tērpus.

Tuvējos ciematos par klinšu gleznojumiem tiekot stāstīti dažādi stāsti, raksta "Times of India." Daži attēlus pielūdzot, bet citi vēstot, ko esot dzirdējuši no saviem senčiem un, proti, ka uz klintīm esot redzami mazie cilvēki - rohela, kuri nolaidušies no debesīm apaļos lidojošos objektos, paņēmuši sev līdzi dažus vietējos un aizlidojuši, lai nekad vairs neatgrieztos.

Indiešu arheologs senajos alu gleznojumos saskatījis paralēles ar modernās NLO folkloras priekšstatiem, ko tik bagātīgi tiražē amerikāņu un citi mūsdienu filmu meistari.

Alu gleznojumos attēlotās būtnes ar antenām līdzīgiem izaugumiem uz galvas līdzinās citplanētiešiem Holivudas un Bolivudas filmās. Trijkāju transportlīdzeklis nepārprotami līdzīgs NLO tipa lidaparātam, saka Bhagats.

Ar kritisku skatu

Sensacionāla ziņa par aizvēsturiskiem citplanētiešu attēlojumiem, kas atklāti Indijas Čatīsgaras pavalstī daudziem seno astronautu teorijas piekritējiem, tostarp arī man, bija patīkams pārsteigums. Diemžēl manu prieku sabojāja sasodītie skeptiķi ar saviem riebīgajiem jautājumiem. Vai viņiem nekas cits nav darāms, kā vien tās, kā augām dienām atspēkot visus argumentus un pierādījumus, kas runā par labu seno astronautu teorijai?

Viens no jautājumiem, kas rodas jebkurām normālam skeptiķim, ir par autentiskumu. Tā kā nav pretēju pierādījumu, jāpieņem, ka Indijā atklātie gleznojumi ir autentiski un seni, lai gan nezinu cik, jo pagaidām nav izdevies atrast informāciju drošākos un ticamākos avotos, lai noskaidrotu šo jautājumu. Katrā ziņā apgalvums par 10 000 gadu senumu šobrīd šķiet pilnīgi nepierādīts.

Pievēršoties jautājumam, kas īsti attēlots aplūkojamos Indijas alu gleznojumos, jāsecina, ka tas ir interpretācijas jautājums, līdzīgi kā tas ir ar pārējiem aizvēstures alu un klinšu mākslas darbiem citur pasaulē. Nav atrodamas detaļas, kas Čatīsgaras alu gleznojumos attēlotās būtnes ļautu nepārprotami skaidrot tikai un vienīgi kā citplanētiešu attēlojumus, izslēdzot iespēju, ka tās varētu būt stilizētas vai shematiskas cilvēku figūras utml.

Runājot par ieročiem līdzīgajiem objektiem, kurus savās rokās tur alu gleznojumos attēlotās cilvēku figūras, jānorāda, ka šāda interpretācija ir visai apšaubāma un atspoguļo mūsdienu popkultūras stereotipus. Nav iemesla uzskatīt, ka citplanētieši, ja viņi patiešām eksistē, dzīvo tāpat kā cilvēki un lieto tieši tāda veida rīkus un ieročus (ja vispār lieto).

Bagata apgalvojums, ka Holivudas filmās atveidotie citplanētieši un NLO ir tieši tā attēloti 10 000 gadus vecos indiešu alu gleznojumos, maigi izsakoties, izraisa smieklus. Vai tad popkultūras stāstos un filmās attēlotos tēlus un notikumus mēs uzskatām par realitāti? Absurds!!! Nabaga citplanētiešu civilizācija!!! Daudzus gadu tūkstošus tā tik ļoti iestigusi stagnācijā, ka nav ieviesusi nekādas inovācijas savu lidaparātu konstrukcijā un dizainā? Vai arī kaut kas nav pareizi seno astronautu teorijas piekritēju interpretācijās?

Aizdomas rada arī tas, ka nav izdevies atrast informāciju par arheologu Bagatu vai rakstā aplūkotājiem mākslas darbiem drošākos un uzticamākos avotos. Kārtējo reizi skeptiķi ir izķidājuši lielisku stāstu par citplanētiešus attēlojošu alu mākslas darbu atklājumu un satriekuši druskās Paleokontakta teorijas atbalstītāju ilūzijas. Tomēr kaut kur dziļi manas dvēseles dzīlēs mājo nelokāma ticība tam, ka kādu dienu tiks atklāti pierādījumi seno astronautu teorijai. Tikai nevajag akli noticēt visam, ko raksta dzeltenas lapas un dzelteni žurnāli.

Attēli: Publicitātes foto.

Avoti:
ibtimes.co.uk
timesofindia.indiatimes.com
rt.com
doubtfulnews.com

Brīvpieejas materiāls. Pārpublicēt atļauts tikai ievērojot ŠOS NOTEIKUMUS.