Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Ziemeļu teritorijas, apgabals Austrālijā

Apgabals ziemeļu un centrālajā Austrālijā.

Administratīvais centrs - Dārvina.

Aplūkojamie objekti.
      Dārvina. Ziemeļu teritoriju administratīvais centrs.
      Uluru. Sarkana klints Austrālijas centrā, aborigēnu svētvieta.
      Olgas kalns. Kata Tjuta.
      Alisspringsa.

Vēsture. Aborigēni Ziemeļu teritorijās ieradušies pirms apmēram 40 000 gadu. Anandu cilts vēl joprojām dzīvo Alisspringsas apkaimē.
Baltie cilvēki šai apvidū pirmo reizi ieradās tikai 1860.gadu sākumā, kad skotu ceļotājs Dž.M.Stjuarts kopā ar vēl 2 ceļabiedriem pirmo reizi Austrālijas vēsturē mēģināja šķērsot šo vismazāko kontinentu virzienā no dienvidiem uz ziemeļiem. Savā pirmajā mēģinājumā viņam izdevās tikt tikai līdz Makdonala kalnu grēdai, kļūstot par piro eiropieti šai apvidū. Vēlāk viņš mēģināja šķērsot Austrāliju vēl divas reizes un veiksmīgi tas izdevās ar ekspedīciju, kas sākās 1861.gada 23.oktobrī un beidzās 1862.gada 24.jūlijā.
1872.gadā, pateicoties Dž.M.Stjuarta ekspedīcijās iegūtajiem datiem, tika pabeigta tādas telegrāfa līnijas izbūve, kas savienoja Adelaidu ar Dārvinu.
 
     
Paingapas karabāze. (Pine Gap) Atrodas 18 km uz DR no Alispringsas. Uzbūvēta Aukstā kara gados. Bāzi pārvalda austrālieši kopā ar amerikāņiem. Gaisa telpa virs tās 5,5 km augstumā ir ierobežota. Bāzes funkcija nav zināma, ir dažādas baumas - radioeletroniskā izlūkošana, pavadoņu sakari u.tml. 2017.gadā notika vislielākā bāzes paplašināšana. Bāzē strādā ap 800 darbinieku no Austrālijas un ASV.
Ne reizi vien Paingapas karabāze apspēlēta popkultūrā - "Netflix" par to uzņēmis veselu seriālu "Pine Gap."

Kakadu Valsts dabas parks.

Stjuarta ceļš. Stuart Highway. Ceļš nosaukts par godu Austrālijas vidienes pētniekam Dž.M.Stjuartam. Lielākais attālums starp benzīntankiem ir 253 km. Stjuarta ceļš ir galvenā Austrālijas šoseja. Tas iet no Dārvinas, Ziemeļu teritorijā, caur Tenantkrīku un Alisspringsu, līdz Portaugustai Dienvidaustrālijā; attālums 2720 km. Tās ziemeļu un dienvidu ekstremitātes ir Austrālijas 1.šosejas segmenti.

Karaļu kanjons. Kings Canyon. Atrašanās vieta. Apmēram 300 km no Uluru, Vatarkas valsts parkā.
Apraksts. Kanjonā var izvēlēties 2 vai 5 km pārgājienu pa ieleju ar stāvām smilšakmeņa sienām. Ir vietējā naktsmītne un restorāna cenas esot pārspīlētas.

Saites.
Austrālijas valsts.