Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Obama, Baraks (2009.-2017.g.)

Angliski - Barack Hussein Obama II.
ASV 44.prezidents no 2009.līdz 2017.gadam.

Radniecība. Sieva - Mišela.

Dzīvesgājums. Republikānis, pirmais ASV tumšādainais prezidents, kas ir liela sensācija un panākums par kādu M.L.Kings savā slavenajā runā Vašingtonā varēja tika sapņot.
Dzimis Ilionoisas pavalstī, studējis jurisprudenci - grāds tiesību zinātnē Hārvarda universitātē (1991.g.) un bakalaura grāds politikas zinātnē Kolumbijas universitātē (1983.g.).
Gara auguma, kristietis. īpašumu vērtība - 5,7 miljoni ASV dolāru.
Kritiķi atzīmē viņa labās oratora spējas un retorikas līdzību ar savu autoritāti Ā.Linkolnu.

Viceprezidenta izvēle. 2006.gadā viņu kā demokrātiskās partijas prezidenta kandidātu ieteics Dž.Soross (tuvs Rotšīldu līdzgaitnieks). Baraks Obama izvēlējās par savu viceprezidenta kandidātu Džo Baidenu. Viņa uzdevums bija tandēmā ar nākamo prezidentu Baraku Obamu kompensēt tā pieredzes trūkumu starptautiskajā politikā.

Pirmā prezidentūra (2009.-2013.g.). Pirmsvēlēšanu kampaņā ienāca kā senators no Ilionoisas, un sacentās ar republikāni un mormoni Mitu Romniju no Mičiganas
Inaugurācija. Inaugurācijas ceremonijā 2009.gadā dziedāja Areta Frenklina, ballē dzismu pirmajam pārim veltīja Bejonse.
2009.gads. Stājās amatā 51 gada vecumā 20.janvārī.
Pirmais viņa lēmums jau pirmajā valdīšanas dienā bija Gvantanamas cietuma likvidēšana un tribunāla pārtraukšana attiecībā pret islāma kaujiniekiem. Šo cietumu pats prezidents uzskatīja par ASV kauna traipu.
4.jūnijā uzrunā Kairā vērsās pie musulmaņiem.
9.oktobrī saņēma Nobela Miera prēmiju par ”centieniem stiprināt starptautisko diplomātiju un sadarbību starp cilvēkiem.”
1.decembrī nosūtīja 30 000 kareivju uz Afganistānu, lai palīdzētu vietējiem drošības spēkiem.
Savā komandā iekļāvis arī sāncenšus, piemēram, Hilariju Klintoni.
Pēc stāšanās amatā mērķtiecīgi īstenoja ASV veselības aprūpes sistēmas reformu, gribēja noteikt, ka pilnīgi visiem amerikāņiem pienākas veselības apdrošināšana, bet daļu izdevumu segtu valsts.
Manīts pavadām savu atvaļinājumu Mauritānijā (:-D)
2010.gada aprīlī notika pilnvērtīga tikšanās ar Krievijas prezidentu D.Medvedjevu, kāda nebija vairs turpmākos 10 gadus.
2010.gada novembrī demokrāti zaudēja kontroli Kongresa Pārstāvju palātā.
Izvedis karaspēku no Irākas, pēc tam arī no Afganistānas.
2011.gada 29.aprīlī ieradās uz pēdējo un 25. atspoļu kuģa Endeavour startu kopā ar sievu Mišelu un meitām Maliju un Sašu (šis ir trešais gadījums pēc Niksona 1969.gadā un Klintona 1998.gadā). 
2011.gada 1.maija vakarā uzrunā TV paziņoja, ka Osama Binladens ir nogalināts.
Kopsavilkums - cīnījies ar ekonomiskās krīzes sekām, glābis no izputēšanas ASV autoindustriju, veicis reformas veselības aprūpes jomā, izvedis karaspēku no Irākas un beidzot nozūmējis Binlādenu.

Otrā prezidentūra (2014.-2017.g.). Par otro termiņu cīnījas ar republikāni un mormoni Mitu Romniju. 2013.gada novembrī B.Obama tika pārvēlēts uz otro termiņu.
Inaugurācija. Inaugurācijas ballē 2013.gadā dziedāja Kellija Klārksone, ASV himnu izpildīja Bejonse.
2013.gads. 31.augustā atsacījās militāri iesaistīties Sīrijas karā.
2014.gads. 6.martā izsludināja sankcijas pret Krieviju par agresiju pret Ukrainu.
20.augustā aicināja izskaust Islāma valsts "vēzi."
5.novembrī republikāņi ieguva kontroli abās Kongresa palātās.
17.decembrī atjaunoja diplomātiskās attiecības ar Kubu.
2015.gads. Parakstīja kodolvienošanos ar Irānu.
2016.gads. Martā apmeklēja Kubu.
2016.gadā tikās ar V.Putinu (toreiz bija Krievijas premjers) G20 valstu līderu samitā. Savos memuāros vēlāk viņš raksta: "Putins sāka aktīvu un šķietami bezgalīgu monologu, kurā uzskaitīja visas netaisnības, nodevības un  necieņu, kas viņa uzskatā Krievijas tutai bijis jāpārdzīvo amerikāņu rīcības dēļ." Putins esot turpinājis garo runu ar pārmetumiem par to, ka NATO nemitīgi ielauzies Krievijas ietekmes sfērā. Obama ironizē par Putina mačo stilu: "Līdzīgi pusaudža uzvedībai Instagramā viņš pastāvīgā fotogrāfiju plūsmā uzturēja gandrīz satīrisku maskulīnās enerģijas tēlu, laiku pa laikam praktizējot ikdienisķu šovinismu un homofobiju un apgalvojot, ka ārējie spēki apdraudot Krievijas vērtības."
27.maijā apmeklēja Hirošimu.
3.septembrī ASV kopā ar Ķīnu parakstīja (ratificēja?) Parīzes klimata vienošanos.
2016.gadā B.Obama tikās Baltajā namā ar Mjanmas politiķi un ilgstošu opozicionāri Aunu Sanu Su Či, kas tiko bija stājusies augstā Majnmas valdības amatā, un paziņoja, ka ASV atceļ daļu noteikto sankciju pret Mjanmu.
23.decembrī ASV atturēšanās deva iespēju ANO nosodīt žīdu apmetņu celtniecību.

Obama un kosmosa izpēte. 2011.gadā Baraks Obama paziņoja par jaunu “drošu un bezbailīgu” kosmosa programmu, ar ko aizvietot NASA sapņus par vēl vienu misiju uz Mēnesi. ASV būtu jāattīstās tālāk par kosmisko lidojumu šabloniem, kas izmantoti vēl Apollo programmas laikos pagājušajā gadsimtā. Jaunākie NASA plāni paredz, ka līdz 2030.gadam uz Marsu tiks nogādāti cilvēki, bet 2018.gadā varētu startēt bezpilota misija planētas ģeoloģiskās attīstības izpētei.

Obamas valdīšanas kopsavilkums.
Ārpolitika.

  -  mantojumā no Buša 2009.gada janvārī bija saņēmis divus asiņainus karus - Afganistānā un Irākā (kopumā šais divās valstīs bija izvietots 181 000 amerikāņu karavīru). Ievērojami samazināja amerikāņu kareivju skaitu Afganistānā.
  -  atjaunotas diplomātiskās attiecības ar Kubu - vairāk kā pēc 50 gadu ilga pārtraukuma;
  -  pasliktinājušās attiecības ar Krievijas impēriju;
  -  kritizēts par nespēju spert izlēmīgus soļus kara izbeigšanai.
Ekonomika.
  -  ASV atkopās pēc dziļākās krīzes kopš 1929.gada. Samazinājās bezdarbs (par 4,7%, radīts 11 miljoni darba vietu), bet palielinājās nevienlīdzība.
  -  miljoniem amerikāņu nodrošināta pieejamība veselības aprūpei - Obamacare.
Iekšpolitika.
  -  visai daudz rasu nemieru, policija nogalināja Amerikas nēģerus.

Mazliet mistikas. Attiecībā par Obamu: kādu laiciņu atpakaļ smalki izpētīju viņa biogrāfiju un pēc tam biju apmulsis, ka tik daudz sakritības viņam ar jūras zvēru. Un tad sāku pārvērtēt mūsdienu Bābeles atrašanās vietu par ko vēl svārstījos.
Obama dzimis 1961.gada 4.augustā. Sātana skaitļi pa vidu seši un apgriezts sešinieks, jo velns ir lielisks kopētājs un viltotājs. 4.augusts ir 216.gada diena. Zīmīgi, ka sešinieku pareizinot trīs reizes sanāk 216. Dzimis Klusā okeāna dziļos ūdeņos Havaju salās, kas arī norāda - "zvērs izkāpj no jūras."
Baraks Huseins Obama - trīs vārdi - trīs sešinieki. Vārds Baraks arābu valodā nozīmē „svētītais.” Tātad „svētītais” - arābu Huseins. Obama - Osama (Bin Ladens).
Atkl. grāmatā pieminētais jūras zvērs - trīs vienā; Baraks - pardelis jeb ocelots, kas ir Ziemeļamerikas kaķis. Obamas māte tipiska eiroamerikāniete, kurā tomēr plūst vecā kontinenta asinis, kas arī norāda uz lāča kājām. Obamas tēvs ir no Āfrikas (Kenija), kur šī kontinenta karalis ir lauva. Viņā plūst daudz tautu asinis, kas norāda uz antikrista dzimumu un arī viltus varu un spēku visā pasaulē. Vēl pieminētais jūras zvērs; ūdeņi Bībelē simbolizē arī finanšu plūsmas, kam noteicošā loma pasaulē ir Amerikai jeb modernai mūsdienu Bābelei. Pēc dok. filmas "Bezvērtīgais dolārs" noskatīšanos par to pārliecinājos pilnīgi.
Pusbaltais, pusmelnais, puskristietis, pusmusulamanis. Ļoti labs mistrojums, lai atdarinātu gaismas enģeli.
Masu mēdijos tiek saukts par Vispasaules prezidentu vai līderi, par mesiju un vienīgo.
Nesen Maskavā tika noslēgts 7 gadu (miera) plāns par kodolieroču samazināšanu. Pieminētais 7 nedēļu (7 gadu) miera līgums Daniēla grāmatā. Kāpēc septiņi gadi un ne nedēļas? Tāpēc, ka jūras zvēra laiks ir 3,5 gadi jeb pieminētie 42 mēneši (atdarinot Kristus valdīšanas laiku) ar glaimu un viltus vārdiem (Daniēla 11:32). Zīmīgi, ka pēc 3,5 gadiem ir 2012.gada beigas. Nākošie 3,5 gadi ir ar varu, spēku un uguni no zemes un no debesīm (zemes zvērs).

Avoti.
"Apsolītā zeme." (A Promised Land) Memuāri, 1.sējumu sāka tirgot 2020.gada 17.novembrī.

Izteicieni.
Par robota "Zinātkāre" nosēšanos uz Marsa 2012.gada 6.augustā: "Ja kādam bija šaubas par ASV līderpozīcijām izplatījumā, tad te ir tonnu smags amerikāņu izdomas auglis, kas pašlaik atrodas uz Sarkanās planētas."
"Tētis, vīrs un Savienoto Valstu 44.prezidents." /pašraksturojums Tviterī/

Joki par Obamu. 
Baltā mājiņā,
Melna rociņa,
Gatavo nospiest,
Sarkanu podziņu. 

Saites.
ASV prezidenti.
ASV vēsture.
Obama manīts pavadām atvaļinājumu Mauritānijā.