Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Mičigana, ASV pavalsts

Pavalsts ASV ziemeļos.

Vēsture. 2007.gada megalīta atklājums Mičigana ezera dibenā liecina par to, ka apkaimē mituši cilvēki vēl pirms paša Mičigana ezera rašanās.
Vieni no pirmajiem ezera krastos mituši Houpvelas kultūras cilvēki, kultūra panīka ap 800.g.pmē.
Vudlendas periodā (1000.g.pmē.-1000.g.mē.) šeit mitinājušās daudzas indiāņu ciltis, par kurām gan zināms visai maz. Uzskata, ka līdz ar ciltīm anišinabi (nozīme - "cilvēki") bijuši vieni no pirmajiem amerikāņiem, tā sevi saukuši ottavi, odžibvi, misisogi un algonkini.

Aplūkojamie objekti.
Gogibeka ezera parks. 12 m augstais Ahāta ūdenskritums. Bonda ūdenskritums - skaistākais Mičiganā, 15 m augsts un 30 m plats.

Dzeloņcūkas kalnu dabas parks. Indiāņu nosaukums, kuriem licies, ka kalns izskatās pēc dzeloņcūkas. 250 km2. Kopējais pārgājiena taku garums ir 140 km. Presque Isle River upe ar neskaitāmām ūdenskritumu kaskādēm, iespaidīgākajām doti indiāņu vārdi - Manabezho, Manido, Navadaha. Pie ietekas Augšezerā upe sadalās divās daļās, pa vidu izveidojot salu.

Peintas upē 1922.gadā ticis novērots ūdens briesmonis.

Niagāras ūdenskritums. Ziemeļamerikas lielākais ūdenskritums uz Mičiganas pavalsts (ASV) un Ontārijas Provinces (Kanāda) robežas.

Saites.
Amerikas Savienotās valstis.