Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Sagadīšanās, neticamas

Viedas sagadīšanās, kas rosina aizdomas par virtuālas, programmētas vai fatālas Matricas esamību.

Neizskaidrotas un ārkārtīgi maziespējamas sakritības ar vietu nosaukumiem un to nozīmi. Reizēm šīs sakritības liekas tik neiespējamas, ka cilvēka saprāts vispār atsakās tām noticēt kā nejaušām. 

Likumsakarīgi rodas jautājums - vai Kāds ar mums spēlējas? Kas ir šis Kāds? Dievs, kosmiskais saprāts, programmēta virtuālā realitāte, vai pavisam parasta matemātiskā iespējamība, kas stimulē mūsu fantāziju?

Kolins Vilsons esot teicis: "Reiz, kad es meklēju sev nepieciešamu faktu, no plaukta izkrita grāmata, atvērusies kā reizīti tai lappaspusē, kurā atradās man nepieciešamās ziņas." 

Pētījumi. Pauls Kemmerers 20 gadus no vietas punktuāli pierakstīja un protokolēja visus notikumus, kas norisinājās ar viņu pašu un viņa draugiem/paziņām. Pēc tam ar visai triviālu aprēķinu palīdzību izskaitļoja to vai citu norišu iespējamību. 1919.gadā viņš savu darbu apkopoja grāmatā "Secības likums," un tajā viņš bija nonācis pie secinājuma, ka sagadīšanās un neparasta secība "ir visuresošas un bezgalīgas dzīvē, dabā un kosmosā." Kopā ar savu sekotāju Edvardu Djūi viņš pat atvasināja likumu par norišu periodiskumu un apstiprināja seno gudrību "Un sākas viss no gala" (E.R.Djūi, "Cikli: noslēpumaini spēki, kas rada notikumus," 1971.g.).

Ņikifora Ņikitina izsūtīšana. 1848.gadā šo muižnieku musinošu runu dēļ par lidojumiem uz Mēnesi izsūtīja uz Baikanūru!
Avots: Голованов Я. "Дорога на космодром", 1982. Tomēr ir šaubas par šī notikuma patiesīgumu.

Teveršemholas pastkarte. II Pasaules kara laikā kara daļa, kurā dienēja Artūrs Batervorts (dzimis Jorkšīrā), bija izvietota Teveršemholā (blakus Norvičai).  Reiz Batervorts pa pastu no Londonas bukibista saņēma viņa pasūtīto grāmatu par mūziku. Kad Batervorts to izpakoja, no grāmatas izkrita kaut kāda skatu kartīte, kuru, iespējams, tajā bija atstājis grāmatas iepriekšējais īpašnieks, izmantojot par grāmatzīmi. Kartīte bija parakstīta 1913.gada 4.augustā. Uzmanīgāk to aplūkojis, Batervorts atskārta, ka skats liekas pazīstams - tā bija Teveršemholla. Tāda, lūk, sagadīšanās.  

Sagadīšanās Gagarina dzīvē. Pirmais pasaules kosmonauts Jurijs Gagarins atgriezās no lidojuma 1961.gada 12.aprīlī un piezemējās Saratovas apgabalā tais vietās, kur apguva lidotāja profesiju un pirmo reizi pacēlās debesīs. Arī citas sagadīšanās viņa dzīvē - Gagarins gāja bojā sava tēva dzimšanas dienā. Tieši tai reizē (Gagarins esot bijis ļoti punktuāls!) viņš esot aizmirsis mājās aerodroma caurlaidi. 

Blerio un Lamanšs. 1998.gada rudenī leģendārā aviatora Luija Blerio mazdēls nolēma atkārtot sava vectēva maršrutu, ko tas veica 1909.gadā ar monoplānu "Blerio-11" pāri Lamanšam. Novecojušais lidošanas rīks ar buru spārniem tika sariktēts un pacēlās gaisā. Tomēr antikvārais motors visai drīz atteicās darboties, lidmašīna nokrita ūdenī un salūza labā konsole. Neparasta sakritība izpaudās iekš tā, ka mazdēls ar visu monoplānu nogāzās tieši uz sēres, kas bija nosaukta Luija Blerio vārdā. 

Valentīna Alekumova aprakstītās sagadīšanās. Krievu jūrasbraucējs un rakstnieks Valentīns Alekumovs (Валентин Миронович Алeкумoв) pastāstīja par sava drauga bocmaņa Volodjas apsievošanos visai interesantos apstākļos. Bocmanis pa jūru izmētājis pudeles ar priekšlikumiem nākt pie viņa par sievu. Kad bija jau par to piemirsis, uz kuģa ieradās skaistule, parādīja "ielūgumu" un tā arī notika, ka viņi apprecējās.
Cits Alekumova draugs Diks Palejs izstāstījis bezgala dīvainu sagadīšanos. Pēc daudziem apsievošanās mēģinājumiem viņš beidzot apprecējis kādas mežonīgas cilts virsaiša meitu no Jaungvinejas. Meita tomēr nav bijusi mežonīga, bet gan labi izglītota - beigusi Kembridžas universitāti. 1990.gadu beigās V.Alekumovs, atrodoties okeānā Jaungvinejas salas tuvumā, saņēma SOS signālu no kāda indonēziešu kuģa. Kuģi aizbuksējuši uz tuvējo ostu pašos Jaungvinejas salas ziemeļos, tur noskaidrojās, ka te pavisam blakus atrodas drauga Dika sievastēvs. Alekumovs pazinis virsaiti Ulou pēc apraksta, iepazinies, palūdzis viņu nofotografēties savai topošajai grāmatai "Septiņas pēdas zem ķīļa" (krieviski - "Семь футов под килем"). Vēlāk notika vēl viens jauks notikums - virsaitis Ulou iedevis naudu grāmatas izdošanai. Tiešām, pavisam necerēts sponsors no Jaungvinejas!
Avots: krievu avīze "Комсомольская правда,"16.01.1999.g., 5.lpp.

Mazajam Zaļajam ir vairākas pašam gadījušās neticamās sagadīšanās, un vēl citas viņš dzirdējis stāstām.

Saites.
Matrica.