Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Astrālā pasaule

Pēc būtības tā ir tā pati paralēlā pasaule ,viena vai daudzas, teozofu un spirituālistu izpratnē. Vēsturiski pirmie par paralēlajām pasaulēm Rietumu sabiedrībā ir interesējušies spirituālisti un teozofi, kas arī radījuši attiecīgu terminoloģiju.

Astrālās pasaules koncepts. Astrālā ceļojuma koncepciju XIX gs. otrajā pusē noformulēja tā laika teozofi un spirituālisti, un tāda tā tiek uzturēta vēl šodien. Tiesa, viņi katrs to traktē atšķirīgi.

Teozofu priekšstati. Teozofi, atšķirībā no spirituālistiem, uzskata, ka astrālā pasaule tiek apdzīvota ne tikai no cilvēkiem, bet arī no esībām, kas nav cilvēki. Spiritiuālistu mēdiju ziņojumos par astrālajiem ceļojumiem reti sastopamas ziņas par necilvēcīgas izcelsmes gariem. Turpretī teozofi tādus atzīst esam.
Blavatskas tipa teosofi astrālo pasauli, kuru gn dēvēja par "astrālo gaisnu," iedalīja septiņos līmeņos vai plānos. Tie neizvietojas viens aiz otra vai kā sīpola čaulas, bet drīzāk gan jāuztver kā 7 dažādu vibrāciju līmeņi, kas caurauž viens otru un atrodas vienā un tai pašā vietā. Saskaņā ar teozofu doktrīnu visi tie ir fiziski, tomēr ir dažādi pēc blīvuma - no rupja, kas atgādina parasto matēriju, līdz pat vissmalkākajam - garam, dvēselei.
7.pēdējais līmenis tiek aprakstīts kā spokains zemāko dzīves aspektu atspoguļojums. To uzskata par ko līdzīgu astrālās pasaules "ellei," kurā cilvēku iekāres iemiesojas. Vairumam astrālo ceļotāju šī līmeņa izpēte izraisa nepatīkamas sajūtas. Šīs pasaules iemītnieki arī ir galēji nepatīkami.
6.līmenis pēc paskata līdzinās fiziskajai pasaulei tik ļoti, ka astrālie ceļotāji var pat nepamanīt viņu atrašanos astrālajā pasaulē. 5. un 4.līmeņi līdzinās 6., taču jau smalkāki. Ceļinieks tajos sāk manīt, ka ainavas atšķiras no fiziskajā pasaulē esošajām.
3., 2. un 1.līmeņi savstarpēji līdzīgi un veido otru tripletu. šeit dzīvojošās radības reti saskaras ar materiālo pasauli. Iespējams, šī teosofu tripleta pasaules atbilst folklorā aprakstītajai feju pasaulei. Tajā ir ceļi, pilsētas, upes, kalni, koki un citas detaļas, atšķirīgas no materiālās pasaules.
Teozofi uzskata, ka cilvēku dvēseles uzreiz pēc nāves dodas uz to astrālo līmeni, kas visvairāk atbilst to garīgajai attīstības stadijai. Tomēr pirms tam, tie, iespējams pat ātri un reizēm nemanāmi, iziet cauri zemākajiem līmeņiem. 7. un zemākajā līmenī "iestrēgst" pašas "sliktākās" no dvēselēm. Cilvēku dvēseles šais astrālajos līmeņos varot palikt no dažām stundām lidz pat simtiem gadu, tās tur nolaižas un paceļas (līmeņu ziņā), tādējādi progresējot vai degradējoties. Ledbiters: "...parastais cilvēks praktiski nekad pirms nāves neatbrīvojas no visām tam raksturīajām zemiskajām dziņām, tādēļ ilgstošu un relatīvi apzinīgu periodu pavada dažādos astrālā plāna apakšlīmeņos, lai speki, kurus viņš radījis, izsmeltu sevi un tādejādi atbrīvotu augstāko "es"."
Dvēseles, kas dikti pieķērušās kam materiālam, mēdz ilgstoši aizkavēties 6.līmenī, kas visai atgādina materiālo pasauli un viegli tām ļauj sazināties ar viņu dzīves laikā pazīstamajiem cilvēkiem.
Tie, kas spējīgi atteikties no materiālās Zemes dzīves, taču vēl nav tik pilnīgi, lai pamestu astrālos līmeņus vispār, pulcējas 3.līmenī, kur ceļ pilsētas un attīsta paši savu sabiedrību. Pēc aculiecinieku stāstījuma. 3.līmeņa pilsētas eksistē tāpat kā pilsētas mūsu pasaulē, kur iedzīvotāju un celtnieku paaudzes nomaina viena otru. Tā ir Vasaras valsts, kas pēc aprakstiem ļoti atgādina Feju valsts aprakstus.
2.astrālo plānu apdzīvojot dogmātiski reliģiski ticīgie.
1.plānu apdzīvojot intelektuāļi.
7.astrālo līmeni apdzīvojot zema garīguma iekārīgas dvēseles, kas tajā apmetas kā sukubi un inkubi.

Astrālās pasaules saistība ar fizisko. Astrālās pasaules pamatslānis ir fiziskās pasaules atspulgs un ir cieši ar to saistīts. Gadījumā, ja redzam eņģeli vai dēmonu nomoda stāvoklī, tas nozīmē, ka tie atrodas astrāla pamata līmenī, kas pārklāj mūsu fizisko realitāti. Abas šīs pasaules eksistē mūsu apziņā.
Tādejādi biedējošas halucinācijas izjūt alkoholiķi delīrija laikā. Tiem rēgojošies radījumi nav viziski, bet gan no zemākajiem astrāla līmeņiem pamata līmenī pacēlušies astrālie neradījumi, kas "uzklājušies" alkoholiķa fiziskajai realitātei. Alkoholiķis ir spējīgs tos ieraudzīt tikai tādēļ, ka alkohola saindēšanās ir spējusi novest to izmainītas apziņas stāvoklī.

Pateicoties Junga darbiem un viņa pievērstajai uzmanībai arhetipiem un simboliem mēs vairs neuzskatām astrālo pasauli par neeksistējošu. Visos savos līmeņos tā ir cilvēku un garu apziņu tikšanās vieta. Tā ir pasaule, kas joprojām gaida savus atklājējus.

Saites.
Paralēlā pasaule.