Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Brunejas sultāni (?-patlaban)

Omārs Alī Saifudiens III (?-1967.g.).
Radniecība. Dēls – Hasanals Bolkiahs Muizadins Vadaulahs.
Dzīvesgājums. Atdeva varu dēlam 1967.gadā.
Brunejā nāvessods nav izpild'ts kopš 1957.gada.

Hasanals Bolkiahs Muizadins Vadaulahs (1967.-patlaban). Oficiāli tiek uzskatīts par pasaules bagātāko monarhu, kura vārds ne vienā vien nominācijā iekļauts Ginesa rekordu grāmatā.
Radniecība. Tēvs - Omārs Alī Saifudiens III.
Jaunākais brālis - Džefrijs Bolkiahs. Kā vēlāk tika secināts auditā, desmit gados, kamēr viņš ieņēma sultanāta finanšu ministra, kā arī Brunejas Investīciju aģentūras vadītāja amatu, tikai aģentūrā vien princis iemanījies piesavināties 14,8 miljardus ASV dolāru. Visdrīzāk tā nebūt nav visa piesavinātā nauda, ko lēš līdz pat 40 miljardiem dolāru. Sultāns uz notiekopšo bija noraudzījies neiejaucoties. Džefrijs Lasvegasā uzcēlis lielāko privāto rezidenci pasaulē - 50 000 kvm platībā. Kļuvis par vairāk nekā 30 piļu īpašnieku dažādās valstīs. Arī sievas, mīļākās, dārglietas, mākslas darbi, kazino. Pēc bēgšanas no Brunejas apmetās Londonā, kur ar trim sievām dzīvoja no neliela brāļa piešķirta pabalsta - 60 000 ASV dolāru mēnesī. Sultāns tomēr atļāvis viņam atgriezties dzimtenē. tikmēr visur pasaulē turpinās daudzu tiesvedību sēriujas, kurās sultāns prasa atdot daudzos brāļa īpašumus.
Dzīvesgājums. Kāpa tronī 1967.gada 5.oktobrī, pārņemot varu no tēva. 
Brunejas sultāns Hasanals Bolkiahs, kura bagātība sarukusi līdz 20 miljardiem dolāru (9,4 miljardiem latu).
2014.gadā valstī ieviesa šariāta likumus, atstājot soda sankciju ieviešanu uz vēlāku laiku.
2019.gada 3.aprīlī Brunejas sultāns Hasanals Bolkija aicināja strikti sekot islāma mācībai un paziņoja, ka ar nāvessodu tiks sodīta pederastija, laulības pārkāpšana, izvarošana, sekss ārpus laulībām un pravieša Muhameda zaimošana. Par lesbismu draudēs 40 pletnes cirtienu.
pat 70 miljoniem ASV dolāru iegādājies vien u no renuāra gleznām.
Kādā no viņa rīkotajām ballītēm uzstājās Maikls Džeksons par 17 miljoniem ASV dolāru.
Savai meitai tās dzimšanas dienā sultāns uzdāvinājis 100 miljonus ASV dolāru vērtu lidmašīnu.
Sultāna oficiālā rezidence pārsniedz platības ziņā Vatikānu (525 m plata un 228 m gara), tur ir 1788 istabas un 257 atsevišķas vannasistabas. rezidences celtniecībai materiāli tika vesti no 30 pasaules valstīm un tās kupoli pārklāti ar 22 karātu zeltu. pazemes garāžās atrodas 165 rolsroisi un 300 sporta automašīnas.
Sultāns kolekcionē Pirmās formulas sacensībās uzvarējušās automašīnas, gleznas, dārglietas. Dažas izklaidēm tērētās naudas summas pārsniedz jebkādas saprāta robežas.

Saites.
Bruneja.