Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Baiguņšaņa caurules

Neparasti senas dzelzs caurules, kas uzietas Ķīnā, Baigunšaņa kalnā.

Atrašanās vieta. Ķīna, Baiguņšaņa kalns.

Atrašana un izpēte. 1996.gadā kalnu pētījuši kaut kādi zinātnieki, kas kādā kalna iežu nobrukuma vietā uzgājuši vienāda diametra metāla caurules, kas nāca ārā nobrukuma vietā.
Kaut kāda analīze esot norādījusi vecumu lielāku par 1 miljonu gadu.
Pirmā informācija par atradumu presē parādījās tikai pēc 8 gadiem, varas iestādes to skaidroja ar ieilgušu arheoloģisko izpēti. Vēl pēc 2 gadiem tika publicētas fotogrāfijas un pēc tam arī detalizētāks atradumu apraksts - no klints viena otrai blakus iznāk ap diviem desmitiem metāla cauruļu galu, dažāda diametra. Caurules bija no dzelzs.
Līdzīgas caurules tika uzietas arī blakus esošās alās tiešā ezera tuvumā - iespējams, runa iet par senu ūdensvadu.

Pekinas ģeoloģijas institūta zinātnieki esot noskaidrojuši, ka caurulēm ir ap 150 000 gadu. Vietējā metāla kausēšanas rūpnīcā pētīja cauruļu sastāvu un paziņoja, ka 8% no tā nav nosakāms. Bez tam dažām caurulēm ir augsts radioaktīvais fons, kas runā par labu to mākslīgai izcelsmei.

Interesantu skaidrojumu piedāvā zinātnieki. Izrādījies, ka šai rajonā tek upe, kuras ūdenī ir palielināts dzelzs daudzums. Iespējams, ka klintī atrastās caurules kādreiz bijušas koku saknes, kas miljons gadu laikā apaugušas ar divvērtīgā dzelzs oksīdu, ka sākušas izskatīties pēc caurulēm. Tomēr tam pretī runā fakts, ka caurules uzietas arī alās, kur nekādi koki nav auguši.

Mazais Zaļais neko tuvāk nezina par šo objektu, visai iespējams viltojums.