Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Divaljē, Fransuā

Haiti diktators.

Būdams asiņains diktators, kas vainojams daudzu desmitu tūkstošu sev nevēlamo pilsoņu nāvē un emigrācijā, Divaljē ierindas haitiešu vidū bija iemantojis kontrastējoši piemīlīgu iesauku – "Papa Doc" jeb "Daktertētuks."

Pabeidzis medicīnas studijas ASV, pirms kļuva par Haiti prezidentu, nodarbojās ar malārijas, tīfa un citu tropu slimību apkarošanu. Izglītība un medicīnas zināšanas gan netraucēja Daktertētukam ļoti nopietni pievērsties valsts populārākajai reliģijai – vudū.

Tā vietā, lai vienkārši pielūgtu daudzos vudū garus, prezidents pats kļuva par vienu no tiem – nāves un mirušo aizbildni Baronu Samedi. Divaljē pieņēma Barona Samedi tēlu, ģērbjoties melnā, valkājot melnas brilles, kustoties un žestikulējot pārspīlēti lēni, kā arī runājot spokainā, nazālā balsī.

Intervijās Daktertētuks lielījās, ka "neesot nogalināms, jo sen vairs neesot fiziska būtne," kā arī uzņēmās atbildību par Džona Kenedija nāvi – Lī Hārvija Osvalda roku ar burvestības palīdzību esot vadījis viņš, tādā veidā atriebjoties par Kenedija administrācijas aso kritiku un sankcijām. Tikmēr prezidenta pakļautībā esošā rīkļurāvēju armija "Tontons Macoutes" jeb "Bubuļi" iedvesa šausmas visur, kur parādījās, un iekasēja "ielas nodokli" no katra garāmgājēja.

Neskatoties uz spēcīgo un šķietami neuzvaramo maģiju, prezidents tomēr baidījās no nelabvēļu burvestībām. Uzskatīdams, ka kāds no politiskajiem pretiniekiem spēj pārvērsties melnā sunī, Divaljē izdeva pavēli savai paramilitārajai "bubuļu" armijai izšaut visus uz salas atrodamos melnos suņus.