Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Krāsainie cilvēki

Neparastas ādas krāsas cilvēki.

Čīles zilie cilvēki. Tādus atklāja alpīnists un fiziologs Džons Vests no Kalifornijas universitātes, ceļojot pa Čīles Andu reģionu Aukankvilču. Zinātnieki samērā ilgi uzskatīja, ka cilvēki nespēj dzīvot augstāk par 5250 m, taču Vests personīgi sastapa vairākus vīriešus, kuru mājoklis atradās gandrīz 6000 m augstumā. Viņiem bija zila ādas krāsa.
Acīmredzot, viņu ādas krāsa bija pieņēmusi zilu toni pielāgojoties gaisam lielā augstumā, kur skābekļa ir uz pusi mazāk kā jūras līmenī. Kalnu iedzīvotāju organisms saražo lielu daudzumu hemoglobīna, kas ir skābekli transportējošs pigments asins šūnās. Hemoglobīns ir vāji apgādāts ar skābekli un tāpēc tas, spīdot caur ādu, izskatās zils. Var pieņemt, ka šie cilvēki elpo dziļāk un ātrāk, viņiem izstrādājies ļoti spēcīgs aizsardzības mehānisms.
Šos cilvēkus redzējis arī Pensilvānijas universitātes profesors Suhamajs Lahiri.

Zilie tibetiešu priesteri. Šos cilvēkus redzējis Pensilvānijas universitātes profesors Suhamajs Lahiri. Tie dzīvo līdzīgā augstumā Himalajos, un tiem arī ir zilgana ādas krāsa. Apbrīnojami, ka, dzīvojot tādā augstumā, viņi veic smagu fizisku darbu.

Ozarka kalnu pasteļcilvēki.