Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Mariner misijas

Amerikāņu kosmiskās zonžu programma.

Mariner-4. Amerikāņu kosmiskā zonde 1965.gada noraidīja uz Zemi daudz Marsa virsmas fotoattēlu. Tur slavenie Marsa kanāli izrādījās tika ēnu spēles. Kļuva skaidrs, ka Marsa virsmu klāj plakani lavas līdzenumi ar aizām un vulkāniem ziemeļu puslodē un augsti kalni dienvidu puslodē.

Mariner-7. 1969.gadā tas 3551 km attālumā aizlidoja garām Marsam, paspējis vien atsītīt 126 fotouzņēmumus. 1969.gada 5.augustā kosmiskā zonde Mariner-7 pārlidoja Marsa virsmai 3524 km augstumā.

Mariner-91971.gadā kosmiskā zonde jeb automātiskā starpplanētu stacija Mariner-9 kļuva par pirmo cilvēka radīto priekšmetu, kas jelkad iekļuvis Marsa orbītā. „Mariner-9” kosmosā tika sūtīts ar misiju uzņemt fotogrāfijas, kas pārsegtu 70% Marsa virsmas, kā arī iegūtu vērtīgu informāciju par planētas atmosfēru, mākoņiem, dūmakainību, sezonālajām pārmaiņām un virsmas ķīmiju. No Zemes kosmiskā zonde pacēlās 1971.gada 30.maijā, bet atpakaļ uz Zemes ar 7329 attēliem no misijas atgriezās 1972.gada oktobrī.
Marsa virsmas bilde Nr. 4205-78 rāda taisnstūra objektus uz Marsa. Vēlāk uzņemtās Viking bildes Nr. 35A72 un 70A11 ir asākas.

Mariner-10. Ar šīs kosmiskās zondes kamerām uzņemtajās infrasarkanā spektra fotogrāfijās, saskaņā ar ufologa Varinga rakstīto, saskatāmi bišu kārēm līdzīgi, "Merkūra cilvēku" radīti objekti, kuri parastās fotogrāfijās nebūtu redzami dēļ asajām ēnām.

Raksti.
Acīgais ufologs Mekūra krāterī pamana noslēptu citplanētieša būvi.

Saites.
NASA.