Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Nāve

Viss?

Bioloģiskā nāve. Miršanas process ietver sevī 2 galvenos posmus. Vispirms iestājas t.s. "klīniskā nāve" - izbeidzas sirds un plaušu darbība, bet citu orgānu, kā arī visu audu un šūnu dzīvības procesu norises turpinās - tajos turpinās vielmaiņa. Medicīna šeit vēl var veikt sekmīgus atdzīvināšanas pasākumus. Viena no metodēm - krievu ārsta V.Ņegovska metodi lietoja jau 1944.gadā un plaši izmanto arī tagad. Tomēr ta dod efekti tikai tad, ja vēl nav pagājušas 5-6 minūtes. Citas atdzīvināšanas metodes izraisa mākslīgu hibernāciju ("ziemas guļu") un pazemina ķermeņa temoeratūru - izraisa hipotermiju. Tad vielmaiņa organismā stipri palēninās un tas ļauj ievērojami atvirzīt galvas smadzēņu šūnu bojājumus. Slimniekus iemidzina un  ķermeņa temperatūru pamazina līdz 25-28oC, pēc operčijas beigām pakāpeniski atkal paaugstina. Tā ārstē arī traumātisko šoku, smagu saindēšanos.
Pēc kāda laika iestājas arī bioloģiskā nāve, kuras pirmā pazīme ir nereversibli traucējumi galvas smadzēņu šūnās un dzīvā olbaltuma sairšanas sākums.

Ezotēriskā nāve. Interesants rakstiņš, kas liek aizdomāties par enerģētiskām sakarībām, cilvēkam pēkšņi pārejot uz Viņpasauli - Tukšais aķis uz Mazirbes ceļa.

Aplūkojamie objekti.
Nāves skulptūra Rātsnama astronomiskajos kurantos. Atrodas Prāgas Vecpilsētas laukumā, Čehijā.70  m augstajā Rātsnama tornī atrodas sarežģīti konstruēti astronomiskie kuranti. Meistaram, kas tos darinājis, izdūra acis, lai viņš nespētu tādus radīt nevienā citā pilsētā. Katru stundu zem pulksteņa pulcējas tūristi, lai redzētu apustuļus un Nāvi, kas parādās, kad laikrādis iezvana kārtējo stundu.  

Saite.
Dzīve pēc nāves.