Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Rozmarijas Braunas komponistu gari

Rozmarijai Braunai jau 7 gadu vecumā parādījās komponista Ferenca Lista gars, kas apsolīja vēlreiz pie viņas atnākt tad, kad tā būs jau liela. Savu solījumu tas izpildīja 1964.gadā, kad pie viņas strīpā sāka nākt slavenu komponistu gari un diktēt savus Viņsaulē sarakstītos skaņdarbus. Pati Brauna bija ļoti vāja izpildītaja, nerunājot nemaz par komponēšanu, viņa ar kļūdām varēja nospēlēt tikai kādu vienkāršu opusu. Galu gala visas tās ambrāžas rezultātā aiz viņas palika ap 400 sacerēti skaņdarbi, kurus tai bija nodiktējusi Viņpasaules gari. Mūzikas speciālisti atzina, ka skaņdarbi tiešām atbilst katra komponista individualajam stilam, un kādam citam mūziķim tos sacerēt būtu grūti.

Viņas pastāīgie ciemiņi bija Bēthovens, Bahs, Šūberts, Šopēns, Lists u.c.
Kontakti ar tiem bija atšķirīgi. Piemēram, Šūberts savus garadarbus viņai nodziedāja, Bēthovens ar savu roku vadīja Braunas zīmuli pa nošu lapu. Savukārt Bahs diktēja ļoti lēni, lai viņa paspētu bez kļūdām visu pierakstīt.

Paranormālo parādību pētnieki pie Braunas ierakstīja magnetofonā Šopēna balsi, kurš ilgi stāstīja par sevi un savu dzīvi. Nobeigumā sacīja, ka garīgajā pasaulē viņi rada mūziku bez instrumentiem, ar domu palīdzību. Lai sacerējumus varētu dzirdēt citi, tad ir jānoskaņojas uz autora domu viļņa.

Saites.
Komponisti no Citpasaules.