Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Spoguļu paranormālās īpašības

Gan senatnē, gan arī vēl tagad spoguļi tikuši uzskatīti par paranormāliem priekšmetiem, enerģētiski neparastiem - par tādiem, kas atrodas uz robežas ar Citpasauli, uz robežas ar citām realitātēm par kurām, saprotams, mums nav gandrīz nekāda priekšstata.

Vēsture. Senatnē cilvēki uzskatīja, ka spoguļi ir priekšmeti ar neparastu enerģētiku, tajos ir kas neparasts. Līdz ar to pret spoguļiem izturējās ar piesardzību un pietāti.
Eiropas pagānu dievībām spoguļi bija nepieciešams atribūts, lai ielūkotos nākotnē. Interesanti, ka pagānu tradīciju iespaidā kristieī šādi attēloja arī savu svēto Valpurģi, kura bieži vien rokā turēja trīsstūrainu spoguli. 
Šādu spoguļa īpašību meistarīgi aprakstījs Luīss Kerols savā darbā "Alise Aizspogulijā." Alise ierāpjas spoguļa atstarotajā pasaulē, vienlaikus runājot ar savu kaķi: "Spēlēsimies it kā mēs varētu turpu nokļūt!" 
Mūsdienās bez spoguļiem neiztiek gandrīz jebkurš dzīvoklis, veikals vai birojs, bet pat vēl šodien cilvēki piesardzīgi izturas pre spoguļiem. 

Spoguļu enerģētika. Ar spoguļiem saistīta virkne aizspriedumu, mistifikāciju un leģendu, kas cilvēkus tiem gan piesaista, gan baida.
Nereti novērots, ka astrālās ainas atspīd no kreisās uz labo pusi, tāpat kā tas notiek spoguļa atspīdumā.
Visu šo spoguļa dīvainību dēļ tiek piekodināts pie spoguļa nedarīt vairākas lietas: ilgi nelūkoties savā attēlā spogulī, neskatīties spogulī nakts laikā, neskatīties spogulī diviem cilvēkiem vienlaicīgi, neraudāt spoguļa priekšā, nesasist tos. Katrai no šīm darbībām ir pamatojums.
    Lūkošanās spogulī. To nevajagot darīt ilgi un cieši, jo spogulis paņemot enerģiju. Jo ilgāk skatīsieties, jo vairāk enerģijas aizies. Esot iespējams sevi ieraudzīt vecu, antikvārā spogulī esot iespējams ieraudzīt sevi kādā no iepriekšējām dzīvēm, var ieraudzīt tajos citus cilvēkus, sen dzīvojušus cilvēkus vai vispār jebko. Gadījumā, ja spogulī pamana kaut ko neparastu, iesaka tūdaļ no tā iet prom. Vienisprātis šai jautājumā esot arī akadēmiskie zinātnieki - bioenerģētiķi uzskata, ka ilga un cieša sava attēla aplūkošana spogulī nogurdina, tā pasliktinot noskaņojumu un darbaspējas.
    Lūkošanās spogulī naktī. Tiek uzskatīts, ka laikā no 24:00-3:00 spogulī var ieraudzīt Nelabo. Un vispār, pēc saulrieta pasaulē sāk valdīt tumsas spēki, kas pārtiek no cilvēku enerģētikas, tādēļ naktī no spoguļa labāk izvairīties vispār. Ļaunie gari parasti spoguļos parādoties kā pleķi vai neskaidri silueti. Ja ierauga ko tādu, mazie spoguļi ir jāapgriež otrādi, bet lielie jāaizklāj. Vislabāk tūdaļ no tādiem spoguļiem vispār atbrīvoties.
    Nelūkoties spogulī vairākiem reizē. Uzskata, ka tad tas, kura enerģētika ir stiprāka, barosies no vājākā enerģētikas, paņems tam veiksmi un laimi. Ja spogulī skatīsies divas meitenes reizē, tad vinām palielinoties iespēja stipri sabārties savā starpā kāda vīrieša dēļ un palikt sāncensēm visu mūžu. Ja tomēr gadās spoguļa priekšā nonākt reizē vēl ar kādu, tad iesaka uzpūst savam attēlam, tā dzēšot un mazinot negatīvo efektu.
    Par raudāšanu. Uzskata, ka viena no spoguļa neparastajām īpašībām ir spēja akumulēt emocijas un noskaņojumu, to pārvadīt uz citām realitātēm. Tādēļ raudāšanas enerģētiku, kas parasti saistīta ar bēdām un izmisumu, nebūtu prātīgi saglabāt un kaut kur transportēt. Iespējams, spogulis šo bēdpilno enerģētiku spēj nodot citiem cilvēkiem, kas lūkosies spogulī. Saglabātā negatīvā enerģija var radīt sadzīviskus sarežģījumus - grūtības darbā, nesaprašanos ar priekšniecību un kolēģiem, sievietes var zaudēt pievilcību un vīriešu uzmanību.
    Nesasist spoguļus. Iesprādzis vai sasists spogulis sola nelaimi. Pa sasisto spoguli šai pasaulē varot iekļūt Citpasaules radības, kas nepavisam var nebūt cilvēkiem labvēlīgas. Spoguļa sasišanas gadījumā lauskas ir jāietin baltā matērijā un jātiek no tām vaļā. Slikti esot skatīties uz sasistu vai iesprāgušu spoguli - tas pievelkot slimības vai naudas trūkumu.
Pastāv vēl arī citi tradicionāli ierobežojumi attiecībā uz spoguļiem - to priekšā neēst, nelamāties, nefotografēties, neuzstādīt tos iepretim durvīm.

Zīlēšana spogulī. Mistiķi uzskata, ka spoguļi savos dziļumos spēj ģenerēt astrālos tēlus. Pie tam tie ir veidoti no sudraba un stikla - tā saucamajiem "Mēness materiāliem." Mistiķi spoguļus izmanto zīlēšanai un kā astrālos portālus: "Spogulīt, spogulīt, pasaki man..." Lai gan fiziskā nozīmē astrālā migla spoguļa virsmu nekā nemīkstinās, tomēr astrālajam ķermenim tā būs "mīksta." Sievieši bieži vien zīlē sev nolemto vīrieti. Parasti tas notiek naktī un ir sevišķi bīstami. Esot bijuši gadījumi, kad zīlēšanas laikā sieviete no spoguļa saņem pļauku. Tādēļ pret zīlēšanu spoguļos uzstājas praktiski visas reliģijas. 
Latvijā savāktā folklora arī liecina, ka tāds zīlēšanas ir plaši izplatītas.

Melnie spoguļi. Maģijā izmanto melnos spoguļus. Senatnē tādus gatavoja no obsidiāna vai no hahāta (oglei līdzīgs materiāls). Mazs melns obsidiāna spogulītis bija Džonam Dī, tagad zinātnieki noskaidrojuši, ka tas agrāk piederējis actekiem un atvests no Jaunās pasaules. Iespējams, E.Kellijs un Dž.Dī to iesākumā lietojuši kādiem mērķiem, tomēr tie deva priekšroku skraingam. Melnajiem spoguļiem maģijā ir nelaba reputācija - tos izmantojot nekromantijai.
Tāda melnās krāsas interpretācija gan ir stiprs vienkāršojums. Īstenībā melnā krāsa ir nevis ļaunuma krāsa, bet gan nolieguma krāsa. Tādēļ melnie spoguļi labi izmantojami astrālajiem ceļojumiem, ja ir vēlme nonākt tieši astrāla zemākajos līmeņos.

Ūdens virsma kā spogulis. Ūdens spogulī var veikt ar astrālu saistītas darbības,tādēļ antīkajā pasaulē bija slaveni svētie avoti. Astrālās vīzijas bieži iestājās, ja cilvēks skatījās ūdens traukā, bieži gatavotā no sudraba. Nostradams tādiem mērķiem lietoja ūdes trauku, apmaisāmu ar zizli. Tieši kā - tas gan nav zināms.

Kritika. Akadēmiskā zinātne noraida jebkādas mistiskas spoguļu īpašības.

Saites.
Spoguļi.