Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Neimane, Terēze (1898.-1962.g.).

Viena no pazīstamākajām stigmātēm.

Dzīvesgājums. Nabadzīga zemnieka meita, dzimusi 1898.gadā Konersreitā, Bavārijā. Viņa strādāja par kalponi kaimiņu zemnieku saimniecībās, līdz vesela virkne mīklainu slimību padarīja viņu darba nespējīgu.
Mirusi 1962.gadā.

Neimanes stigmu apraksts. 1926.gadā gavēņa laikā 28 gadu vecumā tā pēkšņi „ieraudzīja Jēzu” un slimība, kas tieši tobrīd mocīja, pēkšņi tika izdziedināta. Tomēr par to viņas ķermeni piemeklēja Jēzus ciešanu zīmes - piecas rētas, kas parasti tiek saistītas ar Kristus sišanu krustā. Ārstu liecības vēsta, ka pirmās stigmas parādījušās Lieldienās. Jaunās sievietes kreisajos sānos pēkšņi parādījusies asiņojoša brūce, kas atgādinājusi šķēpa dūrienu. Ārsts O.Zeidels konstatējis, ka 4 cm garā brūce atradās tieši iepretim sirdij un stipri asiņoja. Apmulsušais ārsts brūci ieziedis ar zālēm un devies citos darbos. Pēc 17.aprīļa sāpes mazinājušās, un brūce bez rētām sadzija.
Uz viņas muguras parādījās pātagu cirtienu švīkas, galvā – dziļas ērkšķu vainaga dūrienu brūces.
Nākamo 32 gadu laikā viņas brūces (kājas, rokas un piere) atvērās īsi pirms katras Lielās Piektdienas. Dažkārt izplūda pat litrs asiņu, un šādu periodu laikā viņa ļoti novājēja. Neimani daudzkārt izmeklēja ārsti, arī jau pieminētais Zeidels. Reizēm viņa raudāja asiņainas asaras. Asinis nerecēja visu Lieldienu nedēļu un turpināja asiņot. Brūces nekad neinficējās un sadzija bez rētām.
Neimanes kundze dzīvoja ļoti noslēgti un lielāko daļu laika pavadīja gultā, ietinusies baltos linu palagos. Viņu ļoti intensīvi uzraudzīja ārsti, kas bija dziļā nesaprašanā.
Rētās bij naglām līdzīgi veidojumi, it kā no sacietējušas ādas (šis no Golema bloga).
Bez tam viņai bija spēja ilgstoši iztikt bez ēdiena un ūdens. 35 gadus viņa pārtika tikai no svētīta ūdens un dievmaizītēm. Tomēr viņa palika salīdzinoši vesela. Līdz pat nāvei 1962.gadā viņu piemeklēja vīzijas un ekstātiska transa stāvokļi.

Simtiem ticīgo nāca pie viņas, lai to redzētu. 

Saites.
Stigmas un stigmāti.