Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Tule, slepenā biedrība

Thule-Gesellschaft.

Okulta organizācija, ko 1918.gada 17.augusrtā dibinājis Rūdolfs fon Zebotendorfs (1875.-1945.g.). Galu galā no tās izauga Vācijas nacistu partija ar Hitleru priekšgalā.

Tules nosaukums. Tule bija pusmītiska sala Galējos ziemeļos, pirmo reizi to minējis grieķu ģeogrāfs Masālijas Pītijs (IV gs.pmē.). Tules nosaukums vairākkārt uzrodas vecos vēsturiskos pierakstos, lai gan tās atrašanās vieta tā arī netiek precizēta. 

Biedrības vēsture. Par savu simbolu organizācija izvēlējās uz ugunskrusta uzliktu kinžalu ozola lapu vainagā.
1918.gada 9.novembrī tikko dibinātās organizācijas dalībnieki nolēma turpināt cīņu par Vācijas virsvaldību. Zebotendorfs par jauno simbolu pasludināja sarkanu ērgli kā āriešu simbolu, bet sarkanā krāsa norādot uz tā "spēju upurēt sevi ugunī." Tātad mirt, lai dzīvotu.
1918.gada beigās Zebotendorfs uzdeva avīzes reportierim Karlam Hareram, vienam no organizācijas dalībniekiem, izveidot "darbaļaužu pulciņu," lai arī vienkāršie darbarūķi varētu iepazīties ar atdzimstošās Vācijas vīzijām.
1919.gada 5.janvārī organiozācija pieņēma nosaukumu "Vācu strādnieku partija" (Deutche Arbeiterpartei), bet 1920.gada februārī pārkrustījās par Vācijas Nacionālsociālistisko strādnieku partiju (VNSSP). Viens no tās biedriem bija Ādolfs Hitlers, kas sākumā sekoja partijai kā spiegs, bet vēlāk kļuva par tās kvēlāko aizstāvi.
Ap 1925.gadu interese par biedrību sāka apsīkt. Tomēr "Tules" ideoloģija turpināja izpausties nacistu partijas darbībā.
1945.gada maijā Zebotendorfs atradās Turcijā. Uzzinājis par Vācijas kapitulāciju, viņš 9.maijā beidza dzīvi pašnāvībā, ielēkdams Bosforā.

Dalībnieki. Viens no iekšējiem biedriem - Dītrihs Ekarts (1868.-1923.g.). Tikās ar Hitleru 1919.gadā, Hitlers veltīja viņam savu grāmatu "Mana cīņa."

Organizācijas ideoloģija. Zebotendorfs bija pārliecināts, ka tieši Tule bijusi senas tīru asiņu cilvēku rases dzimtene. Šīs rases parstāvju paliekas esot saglabājušās līdz patmūsdienām, pārcilvēcīgu būtņu apsargātas. Šīs būtnes līdzinās teozofu Mahatmām un "Zelta rītausmas" Slepenajiem Valdniekiem.
Tules iekšējo rituālu rezultātā est tikusi nodibināta saite ar šīm pārdabiskajām būtnēm, kas palīdzētu "Tulei" darbā par āriešu rases atdzimšanu. Ārieši iznicinātu zemākās rases, kas, pēc Zebotendorfa un tā sekotāju priekšstatiem, radušās, krustojoties āriešiem ar dzīvniekiem.

Organizācijas rituāli. Donalds Taisons savā grāmatā "Dvēseles lidojumi" (Soul flight: Astral Projection & The Magical Universe) uzskata, ka Tules sala šais biedrības locekļiem bijusi kāda vieta astrālā telpā..To apmeklēja okultās biedrības iniciētie locekļi, biedrību atbalstīja ar lielu spēku apveltītas astrālas būtnes. Tikmēr parastie organizācijas dalībnieki uzskatīja, ka Tule ir reāla sala kaut kur ziemeļos, ko vajag sameklēt un iekarot.