Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Valsts izlūkošanas pārvalde

ГРУ.
Krievijas Federācijas Bruņoto spēku ģenerālštāba galvenā pārvalde - PSRS un vēlāk Krievijas armijas izlūkošanas dienests.

Pārvaldes vadītāji.
1992. gadā autoavārijā gāja bojā pārvaldes vadītāja vietnieks, bet 1993.gadā līdzīgā avārijā gāja bojā Klusā okeāna flotes militārās pretizlūkošanas vadītājs. 1996.gadā vienu no pārvaldes vadītājiem nāvējoši notrieca automašīna, 1997.gadā no sava dzīvokļa loga izlēcis pārvaldes ģenerālmajors. 1999.gadā autoavārijā gāja bojā pārvaldes vadītāja vietnieks. 2009. gadā komandējumā uz Sīriju devās pārvaldes vadītāja vietnieks Jurijs Ivanovs – viņu pēc tam atrada mirušu jūras krastā kādā Turcijas ciemā. 2012. gadā, aizrijoties ar gaļas gabalu, restorānā mira bijušais Ārējās izlūkošanas dienesta (SVR) ASV rezidentūras vadītājs Sergejs Tretjakovs, kurš bija pārbēdzis un nodevis dokumentus ASV.

Igors Serguns (2012.-2016.g.). Игорь Сергун.
Serguns pārvaldi vadīja četrus gadus.
ASV bija viņu iekļāvušas savu sankciju sarakstā.
Saskaņā ar oficiālo versiju, viņš miris no sirdstriekas 2016.gada 4.janvārī Piemaskavā. Savukārt privātā izlūkošanas analītiskā aģentūra "Stratfor" tolaik ziņoja, ka patiesībā Serguns varētu būt miris citā dienā Libānā.
2016. gada ziemā Serguns nebija vienīgā nesen mirusī augsta ranga Krievijas militārā amatpersona. Pirms gadumijas no infarkta mira ģenerālis Aleksandrs Šušukins, kurš 2014.gadā vadīja Krievijas gaisa spēku iebrukumu Krimā.

Igors Korobovs (2016.-2018.g.). Игорь Коробов. Korobovs pārvaldes vadītāja amatā stājās 2016.gada janvārī – pēc tam, kad 58 gadu vecumā negaidīti bija miris iepriekšējais vadītājs ģenerālpulkvedis Igors Serguns.
Tika iekļauts ASV sankciju sarakstā par iejaukšanos ASV vēlēšanu procesā. 2018.gada septembrī viņšvēlreiz tika iekļauts ASV sankciju sarakstā saskaņā ar CAATSA likumu - tas skāra visus tos, kas sistīti ar Krievijas aizsardzības industrijas un izlukošanas resoriem.
Britu varasiestādes identificēja divus pārvaldes aģentus, kas pastrādāja uzbrukumu Skripaļu ģimenei Solsberijā (Anglija). Viņi tika identificēti kā Aleksanadrs Petrovs un Ruslans Boširovs. Izmeklējošie žurnālisti drīz vien noskaidroja, ka patiesībā tie ir Krievijas varoņa titulu ieguvuši GRU aģenti Aleksandrs Miškins (Александр Мишкин) un Anatolijs Čepiga (Анатолий Чепига).
2018.gada septembrī I.korobovs izsaukts pie V.Putina sakarā ar neveiksmīgo Skripaļa indēšanas operāciju, pēc tam sašķobījusies viņa veselība.
Miris 62 gadu vecumā 2018.gada 21.decembrī, Krievijas Aizsardzības ministrija par to paziņoja 22.novembrī - no "smagas un ilgstošas slimības."
Par pārvaldes vadītāja pienākumu izpildītāju iecelts 58 gadus vecais Igors Kostjukovs (Игорь Костюков) – viens no militārās operācijas Sīrijā vadītājiem, kas 2018.gada 20.septembrī kopā ar I.Korobovu arī nonācā ASV sankciju sarakstā.