Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Akupunktūra

Acus ("adata" - latīņu val.) + punctum ("dūriens" - latīņu val.).
Senajā Ķīnā radusies tautas medicīnas metode, tās pamatā ir stingri noteiktu tā saucamo aktīvo punktu kairināšana, iedurot ar īpašām dažāda garuma (1,5-8 cm) adatām. Tagad visā pasaulē izplatīta adatu terapijas sistēma.

Anlogs japāņiem - šiacu.

Ārstniecības princips. Saskaņā ar ķīniešu tradicionālās medicīnas tradīciju, cauri visiem cilvēka orgāniem plūst dzīvības enerģija - ci. Tās plūsma notiek pa noteiktām iedomātām līnijam - meridiāniem.

Trigera (sablīvējuma) punkti ir ķermenī fiksētas vietas nervu un muskuļu sistēmas, kamēr akupunktūras punkti atrodās uz anatomiski neeksistējošiem kanāliem - meridiāniem, pa kuriem, saskaņā ar ķīniešu tradicionālās medicīnas tradīciju, cauri visiem cilvēka orgāniem plūst dzīvības enerģija - ci. Raksta autori atzīmē, ka iepriekšējos pētījumos jau noskaidrots, ka 76% gadījumu (visizteiktāk - ekstremitātēs) akupunktūras meridiāni anatomiski sakrīt ar trigera punktu izvietojumu cilvēka ķermenī. Šo pētījumu secinājumos tika izteiktas domas, ka miofasciālo sāpju terapija un akupunktūra sāpju novēršanā izmanto vienus un tos pašus principus.

Raksti.
Pētījums: akupunktūra mazina nelielas muguras sāpes.
Akupunktūras meridiāni atbilst trigera punktu reģioniem.

Saites.
Austrumu medicīna.