Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Astrālais ķermenis

Saskaņā ar austrumu un teosofu mācībām viens no cilvēkas 7 ķermeņiem.

Parasti ar astrālo projekciju tiek domāts kā smalkā jeb astrālā ķermeņa (tādu dažādu ķermeņu esot veseli 7) atdalīšanās akts no fiziskā ķermeņa, pēc kā astrālais ķermenis spēj neatkarīgi pārvietoties kopā ar ceļojošā apziņu, nokļūt dažādās vietās un pat daļēji un neilgi izturēties kā fiziskais ķermenis.

Vārds "astrālais" nāk no ārsta, astrologa Paracelza, un ir mazliet maldinoša, jo ar "zvaigznēm" (astral - grieķu val.) te ir maz sakara. Viņš par "astrālu" sauca plakni starp fizisko esību un mentālo plānu.

Astrālā ķermeņa raksturojums. Teozofi sapgalvo, ka astrālais ķermenis veidots no kādas smalkas substances un ir ļoti noturīgs, jo nemainas visas dzīves laikā (atšķirībā no fiziskā). Tāpat astrālajam ķermenim piemītot neticams spēks, arī elastība, kas ļauj tam izstiepties  nozīmīgos izmēros. ķermeņa substance pēc savas dabas esot elektriska un magnētiska.
Teozofija uzlūko astrālo ķermeni kā šablonu fiziskā ķermeņa formēšanai. Tas eksistējot vēl pirms fiziskā ķermeņa rašanās.
Kad fisziskais ķermenis mirst, astrālais vēl kādu laiku dzīvo astrālajā pasaulē.

Astrālā ķermeņa iziešana no fiziskā. Astrālais ķermenis atrodas fiziskā ķermeņa iekšienē, atkārtojot tā formu. Reizumis, apzināti vai ne, tas varot iziet no fiziskā. Astralīgi un ļauj veikt tālus astrālo ķermeni ar fizisko saistot pavediens, kas var ieztiepties turpat vai bezgalīgi un veikt tālus astrālos ceļojumus, pie tam ar tā palīdzību vienmēr var atrast ceļu atpakaļ. 
Tiek uzskatīts, ka ar gribasspēka palīdzību astrālo ķermeni var projicēt jebkurā attālā vietā vai pat pašos attālākajos Visuma nostūros neatkarīgi no jebkādiem fizikas likumiem, kas ierobežo matērijas pārvietošanos. Attālums tiek pievārēts momentāli. Tādejādi rodas fenomens, ka viens un tas pats cilvēks tiek vienlaicīgi novērots divās dažādās vietās, par ko saglabājušās visai daudz dažādu laiku liecības. Jogi apgalvo, ka astrālā veidolā spēj ceļot laikā un telpā. 
Astrālais ķermenis ceļojuma laikā saistīts ar fizisko caur astrālo „nabas saiti” – tādu sudrabainu pavedienu, kas var izstiepties jebkurā garumā un ir tievs kā zirnekļa tīkla pavediens. Šī saite ļauj astrālajam ķermenim atgriezties fiziskajā, kad vien ceļotājs to vēlēsies.
Pa to laiku fiziskais ķermenis atrodas transa stāvoklī. No ķermeņa izgājušais cilvēks redz savu ķermeni no malas, apzinās savu "es" ārpus.

Saites.
Cilvēka ķermeņi.

Saites.
Astrālie ceļojumi jeb astrālās projekcijas.
Cilvēka ķermeņi.