Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Arturs Praiss Roberts (1866.-1940.g.)

Saukts arī par Arturu „Doku” Robertsu.

Biogrāfija. Dzimis 1866.gadā Denbijā, Velsā. Jau kā bērns esot uzrādījis neparastas spējas: varējis atrast pazudušas mantas un cilvēkus. Pieaudzis viņš kļuva par sava veida detektīvu, kas līdzējis policijai un privātpersonām.

Darbība noziegumu atklāšanā. 1905.gadā bez pēdām pazuda Dankans Makgregors no Viskonsinas. Pēc dažiem mēnešiem viņa sieva lūdza gaišreģim palīdzību. Ieslīga transā un pavēstīja, ka viņas vīrs ir noslepkavots un līķis atrodas Menomonijas upē. Policija norādītajā vietā līķi arī atrada, tā apģērbs bija aizķēries aiz siekstas.
Bagāts Čikāgas uzņēmējs Dž.D.Lerojs meklēja kādu vīrieti. Robertss paziņoja, ka tas ir noslepkavots un līķis atrodas kādā noteiktā Ņūmeksikas vietā. Upuris tika atrasts apmēram 60 m attālumā no mēdija norādītās vietas.
Laikā, kad Robertss kā viesis uzturējās Fondulakas viesnīcā, kāds apkaimes policists viņam lūdza palīdzību divus gadus vecā slepkavības lietā. Gaišreģis precīzi aprakstīja slepkavības upuri. Nākamajā dienā viņš lūdza policistus parādīt viņam visas reģistrēto noziedznieku fotogrāfijas. Vienu no tiem viņš uzrādīja kā slepkavības vaininieku sacīdams: „Jūs viņu atradīsiet Britu Kolumbijā: tur viņš strādā jātnieku policijā!”Tas izrādījās tiesa.
Nākotnes paredzēšana. Milwaukee News ziņoja, ka „Doks” 1935.gada 18.oktobrī brīdinajis vietējo Milvoku policiju, ka tai jāgatavojas sprādzieniem: „Es redzu divas uzspridzinātas bankas un, iespējams, arī sprādzienu rātsnamā.Gaisā lidos policijas iecirkņi. Beigās būs vēl viens sprādziens uz dienvidiem no upes (Menomonijas). Tad viss būs beidzies!” Brīdinājumi nepalīdzēja un pēc 8 dienām rātsnamā eksplodēja lādiņš, nogalinotdivus bērnus un ievainojot daudz citu cilvēku. Nākamajā dienā notikasprādzieni divās Milvoku bankās un dažos policijas iecirkņos.
Milvoku kriminālpolicijas ierēdnis Inglišs vērsās pie Robertsa, lai iegūtu vairāk informācijas. Gaišreģis pavēstīja: „Svētdien, 4.novembrī, uz dienvidiem no Menomonijas būs vēl viens liels sprādziens. Tas tad arī būs pēdējais”.
Pareģotais sprādziens notika paredzētajā vietā un laikā. Tas bija tik spēcīgs, ka bija dzirdams 13 km plašā apkārtnē. Policija zem drupām atrada sakropļotus spridzinātāju līķus: tie bija 21 gadu vecais Hjū Rutkovskis un viņa 19 gadus vecais draugs Pols Šovonī. Neuzmanības dēļ viņi uzspridzinājās paši.

„Doks” pareģoja arī savu galu. 1939.gada novembrī 73 gadu vecumā sev par godusarīkotās viesībās „Doks” pateicās saviem draugiem, un paziņoja, ka nākamās viesībās vairs nepiedalīsies: „Es gan labprāt paliktu šeit, tomēr jūsu vidū es kavēšos tikai līdz 1940.gada 2.janvārim.” Tā arī notika, paredzētajā datumā viņš nomira savā mājā Milvokos. 

Saites.
Mistiķi.