Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Astronauts no Arkvas

Senebreju nostāsts. Sirmos aizlaikos no Arkvas planētas uz Zemes ieradās kāds citplanētietis. Viņš saticis cilvēku grupu, kuru vadījis rabīns Jose. Rabīnam uzreiz bija skaidrs, ka svešinieks ir no citas pasaules. Jose pavisam droši pajautājis, no kurienes svešinieks ieradies, kas ir viņa dzimtene? Atnācējs atbildējis - Planēta Arkva! Cilvēki par Arkvas eksistenci zinājuši, taču nav zinājuši vai uz tās eksistē dzīvība. Jose vaicājis - Vai tad uz Arkvas ir dzīvība?
Atnācējs bija pārsteigts par to, ka cilvēki nezina, ka Arkva ir apdzīvota. Viņš atbildēja - Jā. Svešinieks sacījis - Kad es redzēju jūs nākam, es nolēmu pajautāt tās pasaules vārdu, kurā esmu nokļuvis.

Arkvas planētas apraksts. Tālāk atnācējs rabīna Joses vadītajai cilvēku grupai pastāstījis par Arkvas planētu. Uz Arkvas viss esot citādāk nekā uz Zemes. Garāki gadi, starp sēju un ražas novākšanu, pēc Zemes laika rēķiniem paejot ilgāks laiks. Atnācējs pavēstījis, ka viņam esot zināmas daudzas svešas pasaules, bet tikai uz Zemes viņš varot dzīvot tāpat kā mājās. Arī senebreju tekstos nav nekādu mājienu, ka svešiniekam mugurā būtu kaut kas līdzīgs skafandram vai vismaz gaisa filtrs.
Apstākļi gan uz Arkvas neesot mierīgi. Plašas iedzīvotāju masas tiekot varmācīgi apspiestas, turētas nometnēs, kuras apsargājot uzraugi.

Citas pasaules. Astronauts no Arkvas zinājis pastāstīt arī par citām savas dzimtās sistēmas planētām:

- Herabe bija ar ūdeni bagāta pasaule. Paradoksāli, ka šis pasaules vārds tulkojumā nozīmē "Sausā pasaule".
- Uz Tebelas dzīvojuši baismīgi monstri. Šīs radības bija rezultāts zinātnieku veiktajiem eksperimentiem, kuros viņi ģenētiski sajauca dažādu sugu eksemplārus.

Leģenta ņemta no Luisa Ginzberga 1954.gada sastādītā senebreju leģendu apkopojuma.