Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Aļaskas AZ

Mistiskā zona, ko sauc par Aļaskas trijstūri, aptver lielu daļu no štata, plešoties no galvaspilsētas Džūno un Jakutanasdienvidaustrumos līdz pat Barovai pašos ziemeļos un Ankoridžas pavalsts vidienē. Šajā teritorijā ir daudz plašu, mežonīgu un neizpētītu mežu, klinšainu kalnu un neauglīga, maz apdzīvota tundra. Saskaņā ar statistiku ik gadu Aļaskā pazūd vairāk cilvēku nekā pārējās ASV pavalstīs.

Amerikāņu politiķu pazušana. Viens no visvairāk aprunātajiem pazušanas gadījumiem ir amerikāņu politiķu izzušana 1972.gadā. No Ankoridžas uz Džūno izlidoja sešvietīga lidmašīna Cessna 310, kurā atradās ASV apakšpalātas vairākuma līderis Heils Bogss, kongresmenis Niks Begičs ar savu palīgu Raselu Braunu un, protams, arī pilots. Lidmašīna galamērķi nesasniedza un sākās intensīva tās meklēšana. Bet bez rezultātiem­ 39 dienās netika atrastas nekādas cilvēku vai lidmašīnas pēdas.
Mistiskā pazušana radīja sazvērestības teoriju, ka lidmašīnas avāriju organizējis FIB, ar kura vadītāju Edgaru Hūveru Bogsam bija sīva cīņa par varu. Bogss piedalījās tā dēvētajā Vorena komisijā, kura izmeklēja ASV prezidenta Kenedija slepkavību un neatbalstīja vairākuma ‘’vienas lodes teoriju.’’ Lidmašīnas Aļaskas trijstūrī izgaist laiku pa laikam, turklāt ar tām lidojuši vietējie iedzīvotāji, kuri lieliski pārzina klimatiskos apstākļus un riskus.

Biologa pazušana. Pagājušā gadsimta 90.gados tā pazuda arī lidmašīna ar Aļaskas Zvejas un medību ministrijas biologu Kentu Rotu, kurš kopā ar draugiem atgriezās no veiksmīgas foreļu zvejas. Lidmašīna pazuda bez pēdām, kaut kur virs diviem lielākajiem Ziemeļamerikas šļūdoņiem. Meklēšana nedeva pat sīkākās norādes par avāriju.

Lidmašīnu pazušana. Vēl neizprotamāks bija lidmašīnas De Havilland Canada DHC­2 Beaver pazušana. Jāsaka, ka tieši šis lidmašīnas modelis Aļaskā tiek izmantots visbiežāk, jo tas speciāli izstrādāts neapgūtajām teritorijām. Tātad, šāda lidmašīna 2010.gadā Katmai Nacionālajā parkā uzņēma trīs jauniešus, kuri tur strādāja, lai nogādātu tos parka galvenajā ēkā. Kad lidmašīna neatgriezās tika uzsākta tās meklēšana. Meklētāji rūpīgi pārmeklēja tās lidojuma maršrutu, bet divu nedēļu ilgajā meklēšanā neatrada pilnīgi neko.

Ir dažādas teorijas par šīs teritorijas fenomenu, tomēr neviena no tām nav guvusi pilnīgu atzīšanu. Oficiālā versija balstās uz Aļaskas mežonīgo dabu. Bet kāpēc pazušanas gadījumi koncentrējas tieši šajā trijstūrī, nevis citviet štatā? Varas pārstāvji skaidro, ka šī zona ietver dažas no vismežonīgākajām un mazāk apgūtajām zemēm štatā.

Vietējie indiāņi­ tlingitu cilts pārstāvji gan pārliecināti, ka vainojams Kuštaka­ cilvēka un ūdra krustojums, kurš cilvēkus vilina doties pretī nāvei un aizrauj tos uz savu valstību, no kurienes vēl nevienam nav izdevies atgriezties.

Varbūt tlingiti nav nemaz tik tālu no patiesības kā varētu šķist pašā sākumā. Viena no populārākajām versijām par Aļaskas trijstūri balstās uz tā sauktajiem ļaunajiem virpuļiem jeb ģeogrāfiskiem rajoniem, kuros pastāv elektriskās, magnētiskās un elektromagnētiskās anomālijas, kā arī enerģijas virpuļi un Lei līnijas, kas tiek uzskatītas par apakšzemes elektromagnētiskajām līnijām. Slavenais britu izcelsmes amerikāņu kriptozoologs un pētnieks Aivens Sandersons apgalvo, ka uz zemes pastāv vismaz 12 šādas anomālās zonas trijstūra formā, ko sauc arī par ‘’Velna kapsētām,’’ kur bieži vien bez pēdām pazūd kuģi un lidmašīnas. To vidū ir arī Bermudu un Aļaskas trijstūri.

Fakts, kas atbalsta teoriju, ka Aļaska ir viena no ‘’velna kapsētām’’ ir tas, ka šī zeme tiešām lielā koncentrācijā klāta ar magnētiskajām anomālijām, no kurām dažas kompasa rādītājus spēj novirzīt pat par 30 grādiem. To apstiprina dažādi mērījumi un pētījumi. Turklāt vairāki glābēji sūdzējušies par dzirdes halucinācijām. Kamēr nav īsti pierādīts, ka ļaunie virpuļi patiešām eksistē, tā ir tikai versija.

Saites.
Anomālās zonas.